PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Selasa, Mei 19, 2009

BN Tidak Pernah Berubah

Sumber

WRLRPenanti- sewaktu berceramah di kampong Tok Elong dekat penanti di sini pada 16 Mei baru-baru ini, Datuk Seri Anwar Ibrahim memulakan dengan mengucapkan selamat hari guru dengan mengungkap mengenai betapa ilmu adalah penting dan mengambil Baginda Nabi Muhammad Rasullah itu adalah guru bagi seluruh manusia dan Rasullah menegaskan betapa pendidikan itu berkaitan dengan akhlak.Malah menurut Datuk Seri Anwar tugas pendidik bukan sahaja mendidik malah terus berjuang untuk membatalkan tugas-tugas RTM dan juga TV3 dan menyebarkan kepada rakyat tentang kebobrokan pemerintahan merujuk bagaimana kerajaan BN mengharamkan dan membatalkan video bagaimana speker Sivakumar di angkut keluar dari dewan.Turut berceramah ialah Dr Hatta Ramly,dan juga Mustaffa Kamil Ayub.

“Ada pemimpin yang hanya tahu membaca teks dan tidak bertindak guru bukan sahaja mendidik namun berikanlah pendidikan yang sempurna ,maka pemimpin itu harus akhlak dan sahsiah ada adab , malah pemimpin haruslah punya keperibadian dan yang ada keyakinan dan semangat untuk membawa perunahan kepada diri,keluarga dan masyarakat serta keyakinan dan jangan kita remehkan,dan bila disebut tentang sekolah ianya terpisah.Ada yang bagi janji tetapi janji palsu”, memulakan ceramah beliau.

Mengenai perbezaan antara pakatan dan Bn ialah bezanya ialah bagaimana adanya permuafakatan dan juga tolak ansur dan bukannya tidak diberi ruang untuk bermuafakat dalam Pakatan.Rakyat , tidak pernah fitnah dan maki oran.namun adakalanya Pakatan di tuduh sebagai penghasut kepada rakyat.

“Dalam pakatan muafakat itu adalah penting dan ini membezakan kita dan mereka dan bezanya kita ambil alih kerajaan sekarang ini ialah mengimarahkan masjid,sebab kita terangkan keadaan dan bukan memaki hamun orang’,

Mengulas mengenai tindakan Umno untuk bertanding di Penanti , DSAI menegaskan bahawa memang itu budaya Umno yang tidak pernah tidak akan bertanding, dan beliau tidak akan ada komen berhubung dengan kenyataan tersebut, malah sebagai sebuah negara demokrasi beliau menegaskan bahawa ianya terpulang kepada Umno untuk letak sesiapa pun dan rakyat Penanti tahu memilih nya.Beliau mengingatkan kepada semua warga penanti agar keluar mengundi.


“Letak lah sesiapa pun dan saya tidak mahu mengulas mengenainya.malah saya serahkan kepada rakyat Penanti untuk menilai dan dalam pada itu jangan terlalu selesa dengan kemenangan yang lepas sehingga menganggap satu undi itu tidak berharga, Jika kita mahukan perubahan maka undi kita adalah penting”

Mengenai perundingan dengan Bn berhubung dengan kerajaan dan peristiwa yang berlaku di Perak, Datuk Seri Anwar Ibrahim menjelaskan bahawa sebagaimana yang didakwa oleh pemimpin Bn ialah penjelasan kepada rakyat mengenai krisis di Perak dimana sejak beliau tepenjara dan krisis perak, tidak ada pun perbezaan antara penjelasan yang benar kepada rakyat.

”Sejak dulu semasa saya di pukul dalam penjara apa kerajaan katakan kepada rakyat.kononnya saya sihat dan dijaga, .namun apa yang berlaku? Mata lebam dan kini berhubung dengan krisis Perak,ada pemimpin yang bercakap mengenai ketelusan dan tidak campur tangan, kita pulak yang dipersalahkan dan kini bila keaadaan meruncing PM kata nak berunding dengan syarat.Pendirian kita jelas ialah, kita mesti ada pilihanraya semula.Kenapa pemimpin takut kepada rakyat.Lihat bagaimana yang berlaku di Turki dimana isteri Erdogan sendiri tidak dibenarkan masuk istana namun kini selepas rakyat putuskan isteri Abdullah Gul sendiri memakai tudung.Tengok di Perak jika tak mahu speker,angkat speker keluar dewan.jadi saya merayu semua ahli Umno agar beralihlah dan sokong pakatan Rakyat.Lihat bagaimana apa yang berlaku di Perak, sejuta manusia Malaysia telah menontonnya. Jangan anggap rakyat tidak tahu.”


“Lihat sahaja bagaimana program yang dibuat dulu, dengan slogan,dulu Islam Hadhari sekarang One Malaysia, namun sikap kerajaan tidak juga berubah.Untuk nak menarik hati bukan melayu di lantik Koh Tsu Kon sebagai menteri, dan menyatakan kita bekerjasama dengan Cina, Apakah Koh Tsu kon tu separuh Melayu?tapi pernahkan Koh Tsu Koon melawat kampong?memang dia baik, namun sokong sampai tak pernah mengkaji semula, malah pengalaman saya dalam mengendalikan mesyuarat dalam cabinet, belum pun habis bercakap sudah menyokong”.

Bezanya kita dalam pakatan rakyat ialah kita berbincang mengenai sesuatu perkara misalnya soal agama yang diputuskan oleh kerajaan Barisan dimana agama itu dikembalikan kepada agama asal oleh ibu bapa, namun dalam Pakatan kita berbincang , dimana menurut undang-undang islam ialah apabila anak tersebut mencapai akil baliq(matang) barulah anak tersebut berhak memilih agama.Begitu juga dengan soal lain,kes di Perak,kes kehakiman dan juuga kes lain, Bn tidak pernah pun berubah kecuali slogan semata-mata.

“Lemahnya pemikiran pemimpin sehingga keputusan tersebut tidak dapat diselesaikan dengan betul.Lihat bagaimana ibu bapa dari kaum India beragama hindu memeluk islam, maknya mereka tidak faham, maka kerana itu dalam Pakatan Rakyat kita telah bermesyuarat bahawa jika ibu bapa memeluk islam ialah kita tidak boleh memutus ikut akal ,jika emak memeluk islam , maka apabila kita berbincang, kita setuju ikut hak penjagaan ibubapa,maka soal-soal seperti ini pun ada kekeliruan”

“Ramai yang berkata kepada saya berilah peluang kepada Dato Seri Najib untuk berubah namun bagaimana nak berubah bilah media tak berubah, dasar tidak berubah ,cerca orag , anak-anak kita yang pergi dengar ceramah BTN ,cerca kita , peguam pun ditangkap ,sebab perangai macam dulu juga, dalam kehakiman,malah dalam kes Nizar. Dalam kes mahkamah rayuan bukan memenangkan Zamri Cuma menganguhkan keputusan mahkamah terhadap Nizar sehingga di dengar , namun Najib kata ianya kemenangan Zamri.Peguam kita berhujah berhari hari ,tetapi mereka 2 jam sahaja lulus, pihak berkuasa menjadi pekakas kepada Umno.Negara dah merdeka 50 tahun.Lihat bagaimana kes yang berlaku masa Dato Nasaruddin. Bukan saya yang memujuk,dan menyembunyikan orang, beliau sendiri yang hadir dan menjelaskan kepada rakyat Perak.Namun kemudiannya hilang dan selepas itu kembali sokong Umno.”

“Merujuk kepada ekonomi , beliau menjelaskan bagaimana kerajaan Australia memberikan kepada rakyatnya untuk meningkat kan ekonomi, tetapi kita 60 billion projek itu diberi kepada siapa?? Inkah perubahan yang hendak dibawa?? Jelas beliau lagi.Kiti ada pemimpin Umno yang memberi penerangan kepada pemimpin mereka ialah bila balik ke kawasan pakai kereta kecil, dan pakai baju murah. Inilah matlamat yang tak betul. Saya pinjam kereta bapa saya.”

“Jadi jika hendak bawa perubahan ialah soal dasar, ketua menteri turun terangkan kepada rakyat , misalnya dalam setahun, kita terangkan kepada rakyat, Kelantan negeri yang dikatakan miskin namun wang yang ada, diagihkan kepada rakyat bawahan .Selangor misalnya, memberi bantuan kepada rakyat sebagaimana air percuma , Johor ayer banyak tapi harga mahal untuk rakyat. Dr Mansor bertanding, beliau terangkan apa yang beliau akan buat dan itu cara kita.Adakah rakyat bodoh?? Tidak rakyat telah bijak sekarang ini menurut DSAI.jangan jadi tidak bijak, hasad, dengki dan adu domba.”

Datuk Seri Anwar Ibrahim juga menafikan kenyataan Menteri Luar, Datuk Anifah Aman di Washington bahawa beliau menawarkan kepada Anifah jawatan Timbalan Perdana Menteri sebagai umpan untuk melompat parti selepas pilihan raya umum 2008.

Dalam ceramahnya dan kenyataan media di penanti , , Dato Seri Anwar, berkata beliau pernah menelefon sekali sahaja tetapi tidak pernah menawarkan jawatan tersebut kepada Anifah.Malah Dato Seri Aanwar berkata sepatutnya beliau tidak menyebutnya di sana sedangkan beliau sepatutnya menyebut tentang dasar negara dan bukan soal domestik yang di sebutkan. "Mungkin beliau menteri baru dan cuba untuk menunjukkannya", namun kita beri peluang kepada beliau untuk bercakap.

Sementara itu peguam beliau S. N. Nair, yang mewakili Anwar, berkata anak guamnya itu mahu Anifah menarik balik kenyataan tersebut dan memohon maaf dalam tempoh 24 jam berhubung tuduhan itu.

Kata Nair, Anwar memintanya memfailkan saman fitnah terhadap Anifah sekiranya Menteri Luar itu tidak menarik balik kenyataannya dan mengemukakan permohonan maaf dalam tempoh yang ditetapkan.

Pada sidang akhbar bersama Setiausaha Negara Amerika Hillary Rodham Clinton di Washington pada Khamis, Anifah berkata beliau, secara peribadi telah dipelawa menyertai pembangkang dan ditawarkan jawatan amat tinggi oleh Anwar.

“Mengenai kes Anifah Aman, mesyarat di Amerika ,tetapi yang bercakap mengenai Datuk Seri Aanwar , sepatutnya sebagai menteri luar, beliau harus berucap mengenai Iraq,Afganistan cari pendamaian secara aman dan bukan memerintah, isu Palestien dan bukan bercakap mengenai Anwar Ibrahim dan beliau kononnya memberi dan menawarkan jawatan Timbalan Perdana Menteri jika terjadinya peristiwa 16 September, Adakah bijak bercakap di di Amerika , malah jika bercakap di Cherok To Kun pun orang tak percaya.Malah dalam satu kenyataan yang saya dapat, beliau pernah menceritakan kepada Hillary Clinton mengenai kes Altantunya , malah menyatakan pertuduhan ke atas Dato seri najib itu tidak ada bukti,pada hal Hillary tidak bertanya pun mengenai Altantunya, dan saya rasaHhillary pun tidak bertanya mengenai hal tersebut.Jadi lihat bagaimana ceteknya pemikian .Kalau kita di pakatan kita akan mengusulkan , bagaimana Obama kaji semula Palestine dan tegaskan dan runding dengan Fatah atau Hamas dan kita minta rundingan diadakan dan Ini lah suara Pakatan Rakyat , malah kerana itu, kita perlu hebah akan perkara ini . Namun Umno /bn di Malaysia bukan main lagi dengan slogan “ kita kena lawan Amerika, kononnya Anwar ejen Amerika, namun bila di sana takut untuk bersuara .Saya ada bukti dan nota pertemuan antara Aniifah Aman dan Hillary Clinton “ disambut dengan tepukan gemuruh hamper 2000 hadirin yang hadir walau pun dalam suasana hujan.

Dato seri Anwar mengakhiri dengan menjelaskan bahawa mulai minggu depan ramai pimpinan Pakatan akan hadir untuk berceramah termasuk Datuk seri Nizar dan akan juga membawa V sivakumar untuk menerangkan tentang kes di Perak.Kes V Arumugam dan ramai lagi yang akan hadir untuk berkempen.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI

ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN