PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Ahad, Disember 09, 2007

Bermaksiat menjadi bertambah mudah!!

Bermaksiat menjadi bertambah mudah!!
Posted on Sunday, December 09 @ 00:43:06 MYT by SongkokPutih
Oleh Raden Jowo

 Menteri yang bercerita tentang ‘CONDOM VENDING MACHINE’ diatas adalah Menteri Alam Sekitar dan Kesihatan Awam Sarawak Datuk Micheal Manyi, seorang menteri yang pastinya bukan beragama Islam. Disebabkan wak ni beragama Islam, jadi wak tak tahulah bentuk larangan pada agama lain. Samaada digalakkan atau dilarang, tidak lah wak mahu selidiki.

Tapi yang jelas adalah, ia bersetentangan dengan agama kita. Punca kondom ini dijual sebegini cara adalah kerana menurut Menteri tersebut, ramai orang yang masih malu untuk membelinya melalui kaunter. Maka kerana sifat malu mereka mereka itu, menyebabkan ramai orang bersetubuh dengan pasangan yang mempunyai jangkitan HIV dan AIDS, sehingga penyakit ini merebak dan jumlah pesakit bertambah.

Malu beli kondom? Belilah melalui mesin jualan

MStar 8/12/2007

KUCHING: Mesin menjual kondom bagi menyekat rebakan HIV dan Aids perlu disediakan bagi memudahkan mereka yang malu untuk membelinya secara terbuka di farmasi dan pasaraya.

Menteri Alam Sekitar dan Kesihatan Awam Sarawak Datuk Micheal Manyin berkata penggunaan kondom merupakan satu cara berkesan untuk mencegah rebakan penyakit maut itu terutama di kalangan mereka yang mempunyai pasangan seks lebih dari seorang, walaupun amalan ini tidak digalakkan.

Beliau membuat cadangan itu selepas merasmikan forum awam sehari “Breaking Down Barriers of Discrimination and Stigma” bersempena sambutan Hari Aids Sedunia 2007 di sini hari ini.

Manyin berkata masih ramai tidak sedia membeli kondom secara terbuka sekalipun sedar tentang risiko mengadakan hubungan seks lebih dari satu pasangan.

Kalau remaja Malaysia bertanya, APA PUNCA HIV MEREBAK? Apakah jawapan anda? Sudah pasti jawapannya adalah kerana ‘berkongsi’ jarum suntikan dan kerana melakukan hubungan jenis melebihi dari seorang.

Sekiranya remaja dan anak muda bertanya lagi, BAGAIMANA UNTUK MENGELAK PERKARA INI DARI BERLAKU? Mungkin jawapan menteri berkenaan, mungkin. “GUNA KAN KONDOM.”

Kalau ini lah jawapannya, maka Menteri yang memberikan kenyataan itu WAJIB digolongkan sebagai Menteri yang bodoh dan bangang. Kerana jawapan seumpama itu tidak melarang sesiapa pun dari melakukan perkara yang HARAM, melainkan menggalakkan lagi penagihan dadah dan bersetubuh lebih dari satu pasangan. Kalau persetubuhan di lakukan secara SAH, maka tidak timbul masalah untuk membeli KONDOM. Penyelesaian sebegini adalah untuk mereka yang malu untuk membeli kondom. Siapa yang malu? Pastiya mereka yang ingin melakukan kesalahan.

Pengenalan “CONDOM VENDING MACHINE’ ini adalah penyelesaian yang serupa dengan “PEMBERIAN JARUM’ kepada penagih. Usaha yang sama untuk tidak mengurangkan jumlah penagih selain menggalakkan lagi gejala penyalahgunaan dadah. Dan dengan ada nya machine mudah seperti ini, remaja akan menjadi bertambah berani untuk melakukan perkara yang mereka ingin lakukan. Kalau sebelum ini, mereka bimbang untuk membeli, sekarang ia sudah bertambah mudah. Kalau sebelum ini mereka bimbang jangkitan dan mengandung anak luar nikah, kini mereka mempunyai jalan penyelesaiannya. Beli kondom di “Vending Machine” dan anak anda selamat dari mengandung anak luar nikah dan jankitan HIV. Siapa yang rugi dan siapa yang untung?

Persetankan dengan idea Menteri yang bukan Islam kerana mungkin pada mereka untung adalah lebih dari segala galanya. Tetapi apa komen menteri Melayu dan Menteri yang mengaku beragama Islam? Tak kan diam seribu bahasa.

Sikap malas dan membisu para menteri beragama Islam seperti ini lah yang sering di ambil kesempatan oleh mereka mereka yang sengaja ingin membiarkan remaja kita menjadi bertambah rosak. Mungkin dunia semakin maju dan istilah “FREE SEX” bakal menjadi budaya orang kita satu hari nanti.

Mungkin pada masa akan datang, tiada isu tentang HALAL dan HARAM di dalam perlakuan kerana setiap masalah itu akan diatasi dengan dengan cara yang bukan dengan kaedah Islam. Tiada usul untuk mendalami agama tetapi lebih kepada kaedah yang tidak melarang. Semuanya gara gara, mencari untung.

Kenapa dadah masih ada sehingga kini dan kenapa maksiat menjadi jadi? Kerana selagi ada penagihan kepada dadah dan seks, selagi itu ekonomi sesetengah orang makin bertambah maju dan makmur. Jangan hairan.

Kalau 10 tahun dahulu soalan untuk anak yang mahu keluar rumah adalah …..”Dah sembahyang ke belum?”

Jangan terkejut kalau 10 tahun akan datang soalan untuk remaja yang keluar rumah adalah, “Dah beli kondom ke belum?”

Dan remaja itu akan jawab, “Stok yang lepas dah habis, baru hendak beli yang baru” sambil tangan menadah meminta wang ‘TOP UP” dari ibu bapa.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI

Catat Ulasan

ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN