PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Jumaat, September 26, 2008

YAKJUJ DAN MAKJUJ AMERIKA LAKNATULLAH DAN SEKUTU-SEKUTUNYA SEDANG GELABAH

YAKJUJ DAN MAKJUJ AMERIKA LAKNATULLAH DAN SEKUTU-SEKUTUNYA SEDANG GELABAH
Dilulus terbit pada Monday, August 25 @ 14:21:08 MYT oleh reformis
Tazkirah Oleh dungutgganu

"
TOKPAKIR KORBANDEMOKRASI @
http://korban-demokrasi.blogspot.com/'
Firman Allah subhanahu wata’ala, maksudnya;
“Berkata Musa kepada mereka: "Celakalah kamu, janganlah kamu mengada-adakan kedustaan terhadap Allah, maka Dia membinasakan kamu dengan siksa". Dan sesungguhnya telah merugi orang yang mengada-adakan kedustaan. (61) Maka mereka berbantah-bantahan tentang urusan mereka di antara mereka, dan mereka merahasiakan percakapan [mereka]. (62) Mereka berkata: "Sesungguhnya dua orang ini adalah benar-benar ahli sihir yang hendak mengusir kamu dari negeri kamu dengan sihirnya dan hendak melenyapkan kedudukan kamu yang utama. (63) Maka himpunkanlah segala daya [sihir] kamu sekalian, kemudian datanglah dengan berbaris, dan sesungguhnya beruntunglah orang yang menang pada hari ini." (64) [Setelah mereka berkumpul] mereka berkata: "Hai Musa [pilihlah], apakah kamu yang melemparkan [dahulu] atau kamikah orang yang mula-mula melemparkan?" (65) Berkata Musa: "Silakan kamu sekalian melemparkan". Maka tiba-tiba tali-tali dan tongkat-tongkat mereka, terbayang kepada Musa seakan-akan ia merayap cepat, lantaran sihir mereka. (66) Maka Musa merasa takut dalam hatinya. (67) Kami berkata: "Janganlah kamu takut, sesungguhnya kamulah yang paling unggul [menang]. (68) Dan lemparkanlah apa yang ada di tangan kananmu, niscaya ia akan menelan apa yang mereka perbuat. Sesungguhnya apa yang mereka perbuat itu adalah tipu daya tukang sihir [belaka]. Dan tidak akan menang tukang sihir itu, dari mana saja ia datang". (69) Lalu tukang-tukang sihir itu tersungkur dengan bersujud, seraya berkata: "Kami telah percaya kepada Tuhan Harun dan Musa". (70)”(Surah Taaha)

'
Ketua Yajjuj dan Makjuj Amerika dan Tuhan mereka Al-Masih Al-Dajjal laknatuLlah alaihim ajamaiin kini dalam keadaan penuh gelabah dan tidak tentu hala. Sa’at yang dijanjikan oleh Allah subhanahu wata’ala sudah menghampiri mereka. Tetapi, mereka meraba-raba di dalam kesesatan dalam mencari pangkal kepada masalah dan cara penyelesaiannya yang sedang mereka hadapi sekarang. Mana mungkin mereka akan dapat mencari penyelesaian kepada tekanan yang mereka hadapi. Setiap rujukan yang mereka ambil adalah berpunca dari seburuk-buruk rujukan iaitu Laut Hitam Berlumpur Falsafahnya (Black Sea) dan Laut Mati Hatinya (Dead Sea). Padahal, Laut yang bersih Laut Nubuwwah Tassawuf Islami Ahli Haq (Galilee Sea) sangat berdekatan dengan Laut-Laut Berlumpur dan Kematian itu. Dan, jika mereka mahu kembali kepada Laut Nubuwwah maka pasti selamatlah mereka. Laut Galilee dengan jaringan salirannya inilah yang membuahkan bukan sahaja Nubuwwah dalam bentuk manusia-manusia terbaik sepanjang Zaman bermula dari Nabi Ibrahim alaihissalam dari Baitul Muslim bahkan setiap taman-taman yang mengambil sumber dari Laut Galilee pastilah ianya adalah yang terbaik seperti buah-buah Delima, Anggur, Tin, Lemon dan Zaitun.

'

Demikianlah Allah subhanahu wata’ala memenifestasikan ayat-ayatNya, supaya kita hanya tunduk dan sujud kepada SistemNya yang merupakan SunnahNya yang terbaik untuk makhluk ciptaanNya yang bernama manusia. Buah zaitun di Galilee disebut sebagai yang paling tulin dan bercahaya yang sifatnya tidak ke barat dan tidak pula ke timur. Al-Masih Ad-Dajjal Zionis tahu tentang hal ini, dan kerana itulah mereka melahirkan Yakjuj dan Makjuj untuk menolong mereka untuk kembali menguasai sebahagian Lembah Laut Galilee hak Keturunan Nabi Ibrahim alaihissalam. Tetapi, kerana kedatangan mereka bukannya membawa Agama Ibrahim alaihissalam, maka jadilah mereka seburuk-buruk manusia bagaimana janji Allah subhanahu wata’ala iaitu sebahagian dari beruk-beruk yang hina dina.
'
Alamat-alamat mutaakhir yang diperoleh Yakjuj Wa Makjuj Amerika berhubung apa yang akan mereka hadapi di waktu terdekat ini adalah bersumberkan dari analisis-analisis sebagaimana yang dibuat oleh para ahli-ahli sihir Fir’aun laknatuLlah yang telah dikalah oleh Tongkat Nubuwwah Nabi Musa alaihissalam. Sebagaimana yang kita diberitahu oleh Nabi Muhammad sallaLlahu alaihi wassalam bahawa mereka ini adalah dari jenis makhluk yang berajaran songsang, terbalik lingkup dan sesat. Jadi tuan-tuan janganlah menjadi pengikut mereka, nanti tuan-tuan juga berubah rupa menjadi seperti beruk-beruk yang hina.
'
Allah subhanhu wata’ala berfirman, maksudnya;
“Maka tatkala ahli-ahli sihir itu datang, Musa berkata kepada mereka: "Lemparkanlah apa yang hendak kamu lemparkan." (80) Maka setelah mereka lemparkan, Musa berkata: "Apa yang kamu lakukan itu, itulah yang sihir, sesungguhnya Allah akan menampakkan ketidak benarannya". Sesungguhnya Allah tidak akan membiarkan terus berlangsungnya pekerjaan orang-orang yang membuat kerusakan. (81) Dan Allah akan mengokohkan yang benar dengan ketetapan-Nya, walaupun orang-orang yang berbuat dosa tidak menyukai [nya]. (82)” (Surah Yunus).

'
Jadi, anda wahai Yakjuj dan Makjuj Amerika dan Al-Masih Ad-Dajjal !, anda akan dikalahkan dan kami pasti akan menang !. Perhatikanlah bahawa wilayah kamu semakin hari semakin mengecil, di mana mana sahaja !. Hingga di Kutub Utarapun ianya semakin mengecil wahai Yakjuj dan Makjuj Amerika !. Mulai saat ini bahasaku dengan engkau ialah Bahasaku; Bahasa Melayu. Dan jika engkau hendak tahu engkau terjemahkanlah sendiri. Kamu adalah makhluk yang akan pupus dan aku adalah terbilang dari yang akan menang !. Aku tidak akan tunduk kepadamu !. Hanya Tuhan yang akan menentukan waktunya.

'
GELABAH YAKJUJ DAN MAKJUJ AMERIKA
'
Sekutu Yakjuj dan Makjuj telah mendapat banyak alamat-alamat tentang sungguhlah teramat hampir kebinasaan mereka. Ini dapat kita lihat dari cetusan-cetusan dan lontaran-lontaran yang dilemparkan oleh ahli-ahli sihir mereka dari berbagai golongan iaitu media-massa, ahli kaji hidupan darat dan laut, ahli ekonomi, ahli ketenteraan, ahli nujum, ahli kaji bintang, ahli kaji bumi, ahli kaji gunung berapi, ahli kaji cuaca dan dan bermacam-macam ahli-ahli sihir yang lain-lainnya yang merupakan penjaga-penjaga setia taman-taman Agama Berhala Demokrasi Liberalnya.
'
Suka aku bacakan ayat-ayat Allah subhanahu wata’ala ini kepadamu, maksudnya;
“Perbandingan kedua golongan itu [orang-orang kafir dan orang-orang mu’min], seperti orang buta dan tuli dengan orang yang dapat melihat dan dapat mendengar. Adakah kedua golongan itu sama keadaan dan sifatnya? Maka tidakkah kamu mengambil pelajaran [daripada perbandingan itu]?”
(Surah Hud)
'
Kamu yang buta dan tuli itu mencari petunjuk dengan orang yang buta dan tuli juga. Maka, bisakah kamu melihat dan mendengar ?.
'
Sesetengah dari kamu pula cuba untuk membengkokkan isyarat-isyarat yang kamu ketahui dengan jelas demi untuk menjaga taatsetiamu kepada Al-Masih Ad-Dajjal Zionis laknatuLlah. Kamu rela menyesatkan kaummu sendiri dan merubah tumpuan mereka kepada isu-isu lain yang remeh-temeh. Kamu telah disedarkan, tetapi kamu bertegas tidak mahu menyedari diri dan tidak juga mahu beriman. Maka aku katakan kepadamu FirmanNya yang bermaksud;

'
“yaitu] orang-orang yang menghalangi [manusia] dari jalan Allah dan menghendaki [supaya] jalan itu bengkok. Dan mereka itulah orang-orang yang tidak percaya akan adanya hari akhirat. (19) Orang-orang itu tidak mampu menghalang-halangi Allah untuk [mengazab mereka] di bumi ini, dan sekali-kali tidak adalah bagi mereka penolong selain Allah. Siksaan itu dilipat gandakan kepada mereka. Mereka selalu tidak dapat mendengar [kebenaran] dan mereka selalu tidak dapat melihat [nya]. (20)”
(Surah Hud)


'
ISYARAT-ISYARAT ALLAH SUBHANAHU WATA’ALA TENTANG KEHANCURAN YAKJUJ DAN MAKJUJ AMERIKA
'
Sesungguhnya apa yang akan aku katakan adalah dari Tuhan kamu, Tuhan sekalian alam, dan aku hanyalah menyampaikannya kepada kamu. Maka, jika kamu merasa kuatlah diri kamu maka berperanglah dengan Tuhan kamu. Maka jika kamu bertegas hendak berperang denganNya maka aku dengan ini mengucapkan selamat tinggal kepada mu.
'
Firman Allah subhanahu wata’ala, maksudnya;
“Allah mengetahui apa yang dikandung oleh setiap perempuan, dan kandungan rahim yang kurang sempurna dan yang bertambah. Dan segala sesuatu pada sisi-Nya ada ukurannya. (8) Yang mengetahui semua yang ghaib dan yang nampak; Yang Maha Besar lagi Maha Tinggi. (9) Sama saja [bagi Tuhan], siapa di antaramu yang merahasiakan ucapannya, dan siapa yang berterus-terang dengan ucapan itu, dan siapa yang bersembunyi di malam hari dan yang berjalan [menampakkan diri] di siang hari. (10) Bagi manusia ada malaikat-malaikat yang selalu mengikutinya bergiliran, di muka dan di belakangnya, mereka menjaganya atas perintah Allah, Sesungguhnya Allah tidak merobah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka merobah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya; dan sekali-kali tak ada pelindung bagi mereka selain Dia. (11) Dia-lah Tuhan yang memperlihatkan kilat kepadamu untuk menimbulkan ketakutan dan harapan, dan Dia mengadakan awan mendung. (12) Dan guruh itu bertasbih dengan memuji Allah, [demikian pula] para malaikat karena takut kepada-Nya, dan Allah melepaskan halilintar, lalu menimpakannya kepada siapa yang Dia kehendaki, dan mereka berbantah-bantahan tentang Allah, dan Dia-lah Tuhan Yang Maha keras siksa-Nya. (13)”
(Surah Ar-Ra’d: Guruh Kilat Petir)
'
Aku tahu bahawa kamu dahulu pernah merasakan bahawa kamu menguasai segala-galanya di atas mukabumi ini bersama-sama sekutumu Al-Masih Ad-Dajjal dan kamu ingin mengekalkan legasi itu, dan jawapan aku ialah bahawa Allah subhanahu wata’ala dan bukannya kamu yang merupakan Penguasa Kesemua Yang Ghaib dan Yang Nampak. Kamu dahulupun adalah dari tiada dan diadakan dari kandungan perut ibu-ibu kamu dan ditentukan keadaanmu oleh Tuhan kamu dan bukan diri kamu sendiri. Setiap pergerakan aku, kamu dan segala-galanya adalah dengan ukuran dan kadar yang ditentukan oleh Tuhan Yang Maha Agung yang engkau mahu berperang denganNya. Nah silakan !.
'
Kamu lihatlah perbandingan yang jelas nyata untuk kamu iaitu Yakjuj Wa Makjuj Amerika bahawa awan mendung, guruh, petir dan kilat yang mendatangkan taufan demi taufan ke atas tempat tinggal kamu yang semakin lama semakin teruk dan mengerikan cara kedatangannya kepadamu. Berkuasakah kamu mengelakkannya dengan segala teknologi ahi-ahli sihirmu. Cubalah kamu mengalihkan bumi yang kamu berpijak itu bagi mengelakkan taufan putting-beliung itu kalau kamu mampu!. Adakah itu tidak cukup untuk kamu merubahkan keadaan kamu kepada ta’at dan patuh kepadaNya ?. Ingatlah bahawa sesungguhnya Allah tidak merobah keadaan sesuatu kaum sehingga mereka merobah keadaan yang ada pada diri mereka sendiri. Dan apabila Allah menghendaki keburukan terhadap sesuatu kaum, maka tak ada yang dapat menolaknya; dan sekali-kali tak ada pelindung bagi mereka selain Dia Yang Maha Gagah lagi Perkasa.
'
Nah !, adakah kamu menunggu halalintar yang sebenar-benarnya yang ditujukan kepada kamu jauh di angkasa sana?. Sukakah kamu hidup begini ?. Dalam ketakutan ?. Aku lihat pemimpin-pemimpin mu seperti berkecut perut, tak menentu dan merasakan seperti diekori malaikat Zabaniyyah untuk dibelenggu tengkuk-tengkuk kamu itu. Ya, sememangnya Zabaniyyah memang sesuai untuk mereka yang buta, tuli dan bisu seperti kamu ini wahai hamba kepada Al-Masih Ad-Dajjal yang tak tahu berAgama!. Aku doa’kan kebahagiaanmu dalam gengaman Zabaniyyah !, amin ya Rabbalalamiin !.
'
Ya ! halalintar dari angkasa milik Tuhan Yang Maha Agung itu kini sedang mencari jalan untuk menembak tepat ke arah salah satu atau beberapa tempat di tanah jajahanmu yang semakin hari semakin lemah penguasaannya olehMu. Setiap hari pecahan demi pecahan serta rekahan demi rekahan dan perkara yang pelik-pelik yang dapat kamu rasakan di tanah-tanah jajahanmu itu, yang menunggu kehancuran yang akan memberi bencana paling besar yang tidak akan dapat digambarkan oleh kemanusiaan ini. Maka kamu alihkanlah tanah-tanah jajahanmu itu supaya ianya tidak terkena halalintar dari Langit itu. Ya alihkannya !, wahai manusia Yakjuj wa Makjuj yang gagah perkasa. Yaaaa alihhkannya !. Putarkan pusingan bumi ini supaya songsang supaya bila datang halalintar itu ianya mengenai Russia. Kamukan kuasa yang hebat dan gagah. Berbuatlah sesuai dengan kuasamu itu, penguasa mukabumi dan tamaddun ini !. Kamu lupa bahawa Penguasa mukabumi dan tamaddun adalah Allah subhanahu wata’ala Tuhan Yang Maha Agung Maha Kuat Lagi Maha Perkasa !.
'
Firman Allah subhanahu wata’ala, maksudnya;
“Hai manusia, telah dibuat perumpamaan, maka dengarkanlah olehmu perumpamaan itu dengan bersunguh-sungguh. Sesungguhnya segala yang kamu seru selain Allah sekali-kali tidak dapat menciptakan seekor lalatpun, walaupun mereka berhimpun bersatu untuk menciptakannya. Dan jika lalat itu merampas sesuatu dari mereka, tiadalah mereka dapat merebutnya kembali dari lalat itu. Amat lemahlah yang menyembah dan amat lemah [pulalah] yang disembah. (73) Mereka tidak mengenal Allah dengan sebenar-benarnya. Sesungguhnya Allah benar-benar Maha Kuat lagi Maha Perkasa. (74)
(Surah Al-Hajj)
'
Kisah kami dikalahkan oleh kamu sudah berlalu, kini kami sedang menikmati dan telahpun merasakan kedinginan angin sepoi-sepoi bahasa yang merupakan petanda dan ayat-ayat dari Tuhan yang kami sembah yang maha berkuasa bahawa Dia telah memulakan Sunnahnya kepada kaum-kaum yang suka melakukan kerosakan. Dahulu, Warisan kami pernah cuba untuk menghancurkan kamu, tetapi sememangnya Sunnah Allah subhanahu wata’ala mengatasi ikhtiar kami, kerana itulah had, ukuran dan kadar yang telah ditentukan kepada Warisan kami terdahulu. Vienna, ibu tuhan Yakjuj wa Makjuj kamu diserang dua kali tetapi kami tetap dikalahkan. Kini Allah subhanahu wata’ala sedang mula menghapuskan anak-anak ibu Yakjuj dan Makjuj Vienna agar kita kemudiannya bertemu lagi di Vienna untuk kemenangan oleh kami. Maka tunggulah !. LAA ILAAHAILLA IYYA NAKBUDU LLAAHA MUKHLISINA LAHUDDIN, WALAU KARIHAL MUSYIRIKIN !!!!
'
Maka benarlah sabda Nabi Kami yang benar sallaLlahu’alaihi wassalam bahawa Nabi Isa alaihissalam akan mendatangi satu kaum yang Allah subhanahu wata’ala peliharakan mereka dari Al-Masih Ad-Dajjal dan mereka akan memerangi Yakjuj Wa Makjuj sampai ke lubuk-lubuk mereka sekali yang dahulu tidak dapat dikalahkan oleh mana-mana generasi kecuali generasi ini !. Ya Allah masukkan hambaMu Tok Pakir ini yang benci kepada Sistem Kufur di dalam kaum yang dipeliharakan itu dan yang akan menghancurkan musuhMu yang terbesar itu. Amiin Ya Rabbal Alamiin !. “Mereka meminta kepadamu supaya disegerakan [datangnya] siksa, sebelum [mereka meminta] kebaikan, padahal telah terjadi bermacam-macam contoh siksa sebelum mereka. Sesungguhnya Tuhanmu benar-benar mempunyai ampunan [yang luas] bagi manusia sekalipun mereka zalim, dan sesungguhnya Tuhanmu benar-benar sangat keras siksa-Nya. (6)” (Surah Ar-Ra’d)
'
Maka wahai anak Yakjuj wa Makjuj Amerika, sudahkah kamu sedar ?. Maka komet planet Nuklear Jupiter telahpun meluahkan peluru berpandu halalintar selain dari planet-planet lain yang datangnya dari Tuhan Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa Penguasa Sakalian Alam untuk disasarkan kepada tanah jajahan kamu. Kamu akan melihat dan merasakan betapa tepat ukuran dan kadar rempuhan peluru berpandu halalintar itu kepada kamu dan di ketika itu kamu akan menggadaikan segala-galanya yang ada pada kamu untuk dicagarkan oleh kamu kepada Tuhan Sakalian Alam bagi menyelamatkan nyawa kamu. Kini kamu masih di dalam keadaan menyangkal (denial) Tuhanmu dan melawanNya. Tunggulah !, sesungguhnya aku termasuk di dalam mereka yang menunggu-nunggu serangan itu !.
'
Orbit mukabumi ini sudah terlalu penuh dengan peluru-peluru berpandu dari Allah subhanahu wata’ala yang menjadikan susah bagi sebarang usaha-usaha untuk lepasinya dan menunggu saat untuk memuntahkan khazanahnya kepada musuh-musuh Allah subhanahu wata’ala seperti kamu dan sekutu-sekutu kamu. Dan adalah ketentuanNyalah bahawa bilakah serangan seterusnya akan dilancarkan ke atas manusia-manusia kafir di atas mukabumi ini. Kamu lupakah sejarah laut-laut masin yang terkunci di atas tanah besarmu yang melenyapkan manusia-manusia di zaman itu ? Ingatlah perkara yang sama yang telah berlaku kepada Kaum di Lautan Mati yang ditaburkan dengan peluru-peluru berpandu dari Tuhan yang sama !.
'
Maka aku tidak lebih dari mengatakan semula apa yang dikatakan oleh Rasulku yang mulia yang benar dan haq Kekasihku Muhammad sallaLlahu’alaihi wassalam, “maka Nabi Isa alaihisslam dan sahabat-sahabatnya memohon kepada Allah subhanahu wata’ala, lalu Allah subhanahu wata’ala mengirim kepada Yakjuj wa Makjuj ulat kepada leher-leher mereka, di ketika itu terbunuh mereka semua secara serempak bagaikan terbunuh satu jiwa..” (Riwayat Muslim). Maka sama-samalah kita tunggu saat-saat itu !.
'
Apakah yang sedang berlaku di Alaska jajahan kamu sekarang ini ?. Apakah yang sedang berlaku di Antartik ?. Kenapakah ianya didiamkan ?. Apakah makna asap-asap itu ?. Letupan apakah yang mengejutkan ramai orang di waktu malam di kawasan berdekatan jajahan taklukmu ?. Mengapakah ini juga didiamkan ?. Amaran gempabumi apakah yang telah dikeluarkan oleh ahli-ahli sihirmu tentang gempabumi besar yang akan menimpa pusat Negaramu ?. Dan, mengapakah pula ianya senyap dan sunyi selepas kamu tersalah cakap ?. Berapa senkah harga rakyat-rakyat mu ?. Mengapakah roket yang kamu berniat untuk menghantar ke Angkasa terpaksa diletupkan oleh kamu atau ianya diserang oleh sesuatu?. Asap-asap dan belerang-belerang apakah yang sedang keluar dengan banyaknya dan mencairkan glasier di Alaska ?. Mengapakah terdapatnya belahan yang begitu besar di Greenland yang boleh menyebabkan banjir besar itu ?. Mengapakah ais-ais di kutub-kutub mencair dengan kadar yang begitu cepat ?. Mengapakah haiwan-haiwan anjing laut perisikanmu di kawasan glasier tidak lagi mahu ke situ dan apakah yang sedang terjadi di situ ?. Apakah sebenarnya dalih kamu meletakkan penangkis peluru berpandu patriot di Poland adakah untuk menangkis serangan Russia ataupun serangan dari langit terhadap ibu Yakjuj dan Makjuj ?.
'
Bacalah Firman dari Tuhan Yang Agung Yang Maha Perkasa ini dan bandingkanlah dengan keadaan kamu kini;
'
“Dan guruh itu bertasbih dengan memuji Allah, [demikian pula] para malaikat karena takut kepada-Nya, dan Allah melepaskan halilintar (dari langit), lalu menimpakannya kepada siapa yang Dia kehendaki, dan mereka berbantah-bantahan tentang Allah (dengan kafir terhadapNya), dan Dia-lah Tuhan Yang Maha keras siksa-Nya. (13)”
(Surah Ar-Ra’d)
'
“Allah telah menurunkan air [hujan] dari langit, maka mengalirlah air di lembah-lembah menurut ukurannya, maka arus itu membawa buih yang mengembang. Dan dari apa [logam] yang mereka lebur dalam api untuk membuat perhiasan atau alat-alat, ada [pula] buihnya seperti buih arus itu. Demikianlah Allah membuat perumpamaan [bagi] yang benar dan yang bathil. Adapun buih itu (golongan kafir itu), akan hilang sebagai sesuatu yang tak ada harganya; adapun yang memberi manfa’at kepada manusia, maka ia tetap di bumi. Demikianlah Allah membuat perumpamaan-perumpamaan. (17)”
(Surah Ar-Ra’d)
'
PELURU-PELURU BERPANDU DARI LANGIT
'
“Dan sesungguhnya telah diperolok-olokkan beberapa rasul sebelum kamu, maka Aku beri tangguh kepada orang-orang kafir itu kemudian Aku binasakan mereka (sebagaimana siksaan terhadap kaum-kaum Midyan dan lain-lainnya). Alangkah hebatnya siksaan-Ku itu! (32) Maka apakah Tuhan yang menjaga setiap diri terhadap apa yang diperbuatnya [sama dengan yang tidak demikian sifatnya]? Mereka menjadikan beberapa sekutu bagi Allah. Katakanlah: "Sebutkanlah sifat-sifat mereka itu". Atau apakah kamu hendak memberitakan kepada Allah apa yang tidak diketahui-Nya di bumi, atau kamu mengatakan [tentang hal itu] sekedar perkataan pada lahirnya saja. Sebenarnya orang-orang kafir itu dijadikan [oleh syaitan] memandang baik tipu daya mereka dan dihalanginya dari jalan [yang benar]. Dan barangsiapa yang disesatkan Allah, maka baginya tak ada seorangpun yang akan memberi petunjuk. (33) Bagi mereka azab dalam kehidupan dunia dan sesungguhnya azab akhirat adalah lebih keras dan tak ada bagi mereka seorang pelindungpun dari [azab] Allah. (34)”
(Surah Ar-Ra’d)
'
“Dan apakah mereka tidak melihat bahwa sesungguhnya Kami mendatangi daerah-daerah [orang-orang kafir], lalu Kami kurangi daerah-daerah itu [sedikit demi sedikit] dari tepi-tepinya? Dan Allah menetapkan hukum [menurut kehendak-Nya], tidak ada yang dapat menolak ketetapan-Nya; dan Dia-lah Yang Maha cepat hisab-Nya. (41)”
(Surah Ar-Ra’d)


'


KEADAAN DI ALASKA, AMERIKA PADA 10 OGOS 2008

'


"Dan jika mereka mendustakan kamu (Muhammad dan Pejaga Nubuwwahnya], maka sesungguhnya telah mendustakan juga sebelum mereka kaum Nuh, ’Aad dan Tsamud, (42) dan kaum Ibrahim dan kaum Luth, (43) dan penduduk Mad-yan, dan telah didustakan Musa, lalu Aku tangguhkan [azab-Ku] untuk orang-orang kafir, kemudian Aku azab mereka, maka [lihatlah] bagaimana besarnya kebencian-Ku [kepada mereka itu]. (44) Berapalah banyaknya kota yang Kami telah membinasakannya, yang penduduknya dalam keadaan zalim, maka [tembok-tembok] kota itu roboh menutupi atap-atapnya dan [berapa banyak pula] sumur yang telah ditinggalkan dan istana yang tinggi, (45) maka apakah mereka tidak berjalan di muka bumi, lalu mereka mempunyai hati yang dengan itu mereka dapat memahami atau mempunyai telinga yang dengan itu mereka dapat mendengar? Karena sesungguhnya bukanlah mata itu yang buta, tetapi yang buta, ialah hati yang di dalam dada. (46) Dan mereka meminta kepadamu agar azab itu disegerakan, padahal Allah sekali-kali tidak akan menyalahi janji-Nya. Sesungguhnya sehari di sisi Tuhanmu adalah seperti seribu tahun menurut perhitunganmu. (47) Dan berapalah banyaknya kota yang Aku tangguhkan [azab-Ku] kepadanya, yang penduduknya berbuat zalim, kemudian Aku azab mereka, dan hanya kepada-Kulah kembalinya [segala sesuatu]. (48)"
(Surah Al-Hajj)


Kesemua tanda-tanda di atas adalah keseluruhannya bertumpu kepada kamu wahai kaum Yakjuj dan Makjuj Amerika dan sekutu-sekutumu!. Adakah hari-hari kemunahanmu dan sekutu-sekutumu sudah boleh dibilang dengan jari ?. Sama-samalah kita menunggunya !.'
BAGI KAUM MUSLIMIN

Maka saudara-saudara perhatikanlah ayat-ayat di bawah ini. Kerana inilah sifat-sifat Kaum Muslimin yang sebenar-benarnya di Akhir Zaman ini. Dan hanyalah mereka inilah yang akan selamat dan yang membawa Panji-Panji Agama ini bagi menghadapi saki-baki Yakjuj wa Makjuj dan Al-Masih Ad-Dajjal laknatuLlah. Mereka inilah yang akan berkumpul dengan Nabi Isa alaihissalam untuk menghadapi musuh-musuh Allah subhanahu watala’a dan menjadi jentera menghilangkan buih itu (golongan kafir itu) yang menjadi sesuatu yang tak ada harganya; adapun yang memberi manfa’at kepada manusia, maka ia akan tetaplah berada di bumi:
'
“Adakah orang yang mengetahui bahwasanya apa yang diturunkan kepadamu dari Tuhanmu itu benar sama dengan orang yang buta? Hanyalah orang-orang yang berakal saja yang dapat mengambil pelajaran, (19) [yaitu] orang-orang yang memenuhi janji Allah dan tidak merusak perjanjian [mengikuti Jalan NubuwwahNya], (20) dan orang-orang yang menghubungkan apa-apa yang Allah perintahkan supaya dihubungkan [menerima Warisan Ahl Sunnah Wal Jama’ah], dan mereka takut kepada Tuhannya dan takut kepada hisab yang buruk. (21) Dan orang-orang yang sabar karena mencari keridhaan Tuhannya, mendirikan shalat, dan menafkahkan sebagian rezki yang Kami berikan kepada mereka, secara sembunyi atau terang-terangan serta menolak kejahatan dengan kebaikan; orang-orang itulah yang mendapat tempat kesudahan [yang baik], (22) [yaitu] surga ’Adn yang mereka masuk ke dalamnya bersama-sama dengan orang-orang yang saleh dari bapak-bapaknya, isteri-isterinya dan anak cucunya [dari Baitul Muslim itu], sedang malaikat-malaikat masuk ke tempat-tempat mereka dari semua pintu; (23) [sambil mengucapkan]: "Salamun `alaikum bima shabartum", Maka alangkah baiknya tempat kesudahan itu. (24)”
(Surah Ar-Ra’d)
'
“Orang-orang yang beriman dan beramal saleh, bagi mereka kebahagiaan dan tempat kembali yang baik. (29) Demikianlah, Kami telah mengutus kamu pada suatu umat yang sungguh telah berlalu beberapa umat sebelumnya, supaya kamu membacakan kepada mereka [Al Qur’an – dengan melakukan dakwah missionari] yang Kami wahyukan kepadamu, padahal mereka kafir kepada Tuhan Yang Maha Pemurah. Katakanlah: "Dialah Tuhanku tidak ada Tuhan [yang berhak disembah] selain Dia; hanya kepada-Nya aku bertawakkal dan hanya kepada-Nya aku bertaubat". (30)”
(Surah Ar-Ra’d)
'
“Orang-orang yang telah Kami berikan kitab kepada mereka bergembira dengan kitab yang diturunkan kepadamu [dengan menerima Islam], dan di antara golongan-golongan [Yahudi dan Nasrani] yang bersekutu, ada yang mengingkari sebahagiannya. Katakanlah: "Sesungguhnya aku hanya diperintah untuk menyembah Allah dan tidak mempersekutukan sesuatupun dengan Dia. Hanya kepada-Nya aku seru [manusia] dan hanya kepada-Nya aku kembali". (36)”
(Surah Ar-Ra’d)


'
PENUTUP
'
“Dan sekiranya ada suatu bacaan [kitab suci] yang dengan bacaan itu gunung-gunung dapat digoncangkan atau bumi jadi terbelah atau oleh karenanya orang-orang yang sudah mati dapat berbicara, [tentu Al Qur’an itulah dia]. Sebenarnya segala urusan itu adalah kepunyaan Allah. Maka tidakkah orang-orang yang beriman itu mengetahui bahwa seandainya Allah menghendaki [semua manusia beriman], tentu Allah memberi petunjuk kepada manusia semuanya. Dan orang-orang yang kafir senantiasa ditimpa bencana disebabkan perbuatan mereka sendiri atau bencana itu terjadi dekat tempat kediaman mereka, sehingga datanglah janji Allah. Sesungguhnya Allah tidak menyalahi janji. (31)”
(Surah Ar-Ra’d)
'
“Allah menghapuskan apa yang Dia kehendaki dan menetapkan [apa yang Dia kehendaki], dan di sisi-Nya-lah terdapat Ummul-Kitab [Lauh Mahfuzh]. (39) Dan jika Kami perlihatkan kepadamu sebahagian [siksa] yang Kami ancamkan kepada mereka atau Kami wafatkan kamu [hal itu tidak penting bagimu] karena sesungguhnya tugasmu hanya menyampaikan saja, sedang Kami-lah yang menghisab amalan mereka. (40)”

'
SadaqaLlahu Maulan al-Adziim !

Inikah antara dajal yang telah muncul

Inikah antara dajal yang telah muncul
Dilulus terbit pada Thursday, September 25 @ 12:09:13 MYT oleh SongkokPutih
Artikel Oleh sifuyus

" Salah satu tanda akhir zaman yang akhir-akhir ini cukup menyedot perhatian adalah kehadiran seorang bernama Sai Baba, dia lahir dan tinggal di Desa Nilayam Puthaparti, wilayah timur Khurasan, tepatnyaIndia Selatan. Rasulullah saw bersabda kepada kami, Dajjal akan keluar dari
bumi ini dibagian timur bernama Khurasan (Jamiu at Tirmidzi).

Abû Hurayrah meriwayatkan bahwa Nabi saw. bersabda:"Hari
Kiamat tidak akan datang hingga 30 Dajal (pendusta) muncul, mereka semua berdusta tentang Allah dan Rasul-Nya. "

Boleh jadi Sai Baba ini adalah salah satu dari 30 dajal-dajal kecil yang akan membuka jalan bagi munculnya al-Masîh al-Dajjâl (Dajjal nantinya akan berperang dengan imam mahdi dan di bunuh oleh nabi Isa as). wallahu al'am..

Laki-laki ini memiliki kemampuan menghidupkan orang mati,
menyembuhkan orang lumpuh dan buta, bahkan mampu menurunkan hujan dan mengeluarkan tepung dari tangannya. Ia juga mampu berjalan melintasi belahan bumi dalam sekejap, menciptakan patung emas, merubah besi menjadi emas, dan banyak lagi berbagai fitnah yang ditunjukkan oleh Sai Baba kepada ribuan orang - bahkan - jutaan yang datang dari berbagai suku bangsa dan agama. Saat ini laki-laki ini sudah memiliki puluhan juta pengikut..

Maka sudah saatnya bagi setiap muslim untuk mengetahui masalah ini, agar dirinya tidak menjadi korban berikutnya dari fitnah Sai Baba ini.

"Dajjal adalah seorang laki-laki yang gemuk, berkulit merah dan
berambut keriting..." (HR.Bukhari dan Muslim)

"Diawal kemunculannya, Dajjal berkata, Aku adalah nabi, padahal tidak ada nabi setelahku. Kemudian ia memuji dirinya sambil berkata, Aku adalah Rabb kalian, padahal kalian tidak dapat melihat Rabb kalian sehingga kalian mati (HR.Ibnu Majah)

Antara DAJJAL dan SAI BABA

1) Dajjal seorang laki yang berpostur pendek, gempal, berambut kribo, berkaki bengkok (agak pengkor). Sai Baba seorang yang berpostur pendek dan berambut kribo.

2) Dajjal memiliki mata yang buta. Sai Baba pernah mengalami kebutaan di waktu muda kemudian sembuh kembali.

3) Dajjal datang dan bersama ada gunung roti dan sungai air. Sai Baba memiliki kemampuan mengeluarkan vibhuti (tepung suci) dari udara melalui tangannya.

4) Dajjal memiliki kemampuan berpindah dari satu tempat ke tempat lain dengan depat dan kecepatannya seperti hujan badai atau secepat awan yang ditiup angin kencang. Sai Baba memiliki kemampuan berjalan menjelajahi bumi dalam hitungan kejapan mata.

5) Dajjal mengikuti pengikut yang sangat banyak, bahkan di akhir zaman nanti banyak manusia yang berangan-angan untuk berjumpa dengan Dajjal. Sai Baba memiliki pengikut yang jumlahnya puluhan juta manusia dari berbagai macam suku, bangsa, negara dan agama.

6) Dajjal akan muncul dengan mengaku sebagai orang bijak/ baik,
sehingga banyak sekali orang yang tertarik untuk mengikutinya. Sai Baba mengaku seabgai orang yang bijak yang membawa misi perdamaian, cinta kasih menghapuskan segala persengketaan dengan bijaksana.

7) Dajjal akan muncul dan sebagai nabi. Sai Baba memposisikan dirinya sebagai nabi kepada pengikut2nya.

8) Dajjal akang menggunakan nama Al-Masih. Sai Baba mengaku akan menjelma sebagai Isa Al-Masih setelah tahun 2020.

9) Dajjal akan mengaku sebagai Tuhan. Sai Baba mengklaim bahwa dirinya adalah Tuhan penguasa alam semesta.

10) Dajjal akan mendakwahkan agama Allah. Dalam banyak majlis
darshanya Sai Baba banyak berbicara tentang Islam, Al-Qur'an dan keharusan untuk memahaminya.

11) Dajjal mampu menghidupkan orang mati dan menyembuhkan orang sakit. Sai Baba memiliki kemampuan menghidupkan orang mati juga menyembuhkan penyakit kanker.

12) Dajjal dapat menurunkan hujan. Sai Baba memiliki kemampuan
menurunkan hujan dan mendatangkan air untuk irigasi (di NTT sedang di bangun projek Sai Baba untuk pengairan di daerah yang kering).

13) Dajjal bisa mengeluarkan perbendaharaan (perhiasan dan harta) dari bangunan yang roboh, lalu perbendaharaan itu akan mengikuti ratunya. Sai Baba mampu menciptakan patung emas, kalung emas, injil mini dan berbagai bentuk medalai berlafadz ALLAH dalam sekejap.

14) Dajjal akan membunuh seseorang dan menghidupkannya kembali. Sai Baba bisa menghidupkan orang yang sudah meninggal dunia.

15) Dajjal bisa berpindah raga dan tempat dari satu bentuk ke bentuk lainnya. Sai Baba bisa berpindah dari satu jasad ke jasad lainnya yang merupakan benruk reinkarnasi dirinya.

16) Dajjal bisa membesarkan tubuhnya. Sai Baba memliki kemampuan berjalan di udara dan membuat kemukjizatan pada sebuh pesawat terbang.

17) Dajjal biasa keluar masuk pasar dan makanan. Sai Baba juga manusia biasa yang makan dan minum sebagaimana manusia lainnya, ia juga bisa berjalan ke pasar, rumah sakit, proyek irigasi dan tempat lain yang biasa dikunjungi manusia.

18) Dajjal bisa memerintahkan bumi untuk mengeluarkan tumbuh2an dan air. Sai baba bisa mengeluarkan air dengan hentakan kakinya.

19) Dajjal tidak memliki anak. Sai Baba mandul, ia tidak beranak dan tidak berkeluarga (tidak menikah).

20) Dajjal memimpin orang yahudi. Sai Baba memiliki misi menyebarkan ideologi zionis.

21) Dajjal muncul di zaman pertikaian. Sai Baba mendakwa bahwa ia datang dari masa banyak pertikaian dan persengketaan, dan
kedatangannya untuk menegakkan kebenaran dan membinasakan kejahatan

wahai kaum muslimin, apa lagi yang kita tunggu, marilah segera kita kembali kepada Allah dan rasulnya.

"Jika salah seorang diantara kalian telah menyelesaikan bacaan tasyahhud akhirnya, hendaklah ia meminta perlindungan kepada Allah dari empat hal.

Hendaknya ia berkata : 'Ya Allah, aku memohon perlindungan pada Mu dari siksa Neraka Jahannam, adzab kubur, fitnah (cubaan) hidup dan mati serta dari keburukan fitnah Dajjal."

Khalifah Umar Ibnu Abdul Aziz Khalifa yang agung

Khalifah Umar Ibnu Abdul Aziz Khalifa yang agung
Dilulus terbit pada Monday, September 22 @ 13:43:39 MYT oleh admin
Tazkirah Oleh jeefatt

"

Pendidikan

Beliau telah menghafaz al-Quran sejak masih kecil lagi. Merantau ke Madinah untuk menimba ilmu pengetahuan. Beliau telah berguru dengan beberapa tokoh terkemuka spt Imam Malik b. Anas, Urwah b. Zubair, Abdullah b. Jaafar, Yusuf b. Abdullah dan sebagainya. Kemudian beliau melanjutkan pelajaran dengan beberapa tokoh terkenal di Mesir.

Beliau telah dipanggil balik ke Damsyik oleh Khalifah Abdul Malik b. Marwan apabila bapanya meninggal dunia dan dikahwinkan dengan puteri Khalifah, Fatimah bte Abdul Malik (sepupunya)
Sifat-Sifat Peribadi

Beliau mempunyai keperibadian yang tinggi, disukai ramai dan warak yang diwarisi dari datuknya Saidina Umar b Al-Khatab. Baginda amat berhati-hati dengan harta terutamanya yang melibatkan harta rakyat. Sesungguhnya kisah Khalifah Umar bin Abdul Aziz yang menyediakan dua lilin di rumahnya, satu untuk kegunaan urusan negara dan satu lagi untuk kegunaan keluarga sendiri tentunya telah diketahui umum dan tidak perlu diulang-ulang.

Sebagai seorang yang zuhud, kehidupannya semasa menjadi Gabenor Madinah dan Khalifah adalah sama seperti kehdupannya semasa menjadi rakyat biasa. Harta yang ada termasuk barang perhiasan isterinya diserahkan kepada Baitulmal dan segala perbelanjaan negara berdasarkan konsep jimat-cermat dan berhati-hati atas alasan ia adalah harta rakyat. Ini terbukti apabila beliau dengan tegasnya menegur dan memecat pegawai yang boros dan segala bentuk jamuan negara tidak dibenarkan menggunakan harta kerajaan.

Pada suatu hari beliau berkhutbah yang mana antara isinya adalah spt berikut ;

"Setiap orang yang musafir mesti memperlengkapi bekalannya. Siapkanlah taqwa dalam perjalanan kamu dari dunia menuju akhirat. Pastikan dirimu sama ada mendapat pahala atau siksa, senang atau susah."

"Jangan biarkan masa berlalu sehingga hatimu menjadi keras dan musuh sempat mengoda. Sebaik-baiknya saudara menganggap bahawa hidup pada petang hari tidak akan sampai ke pagi hari dan hidup pada pagi hari tidak akan sampai ke petang hari. Memang tidak jarang terjadi kematian ditengah-tengahnya"

"Saudara-saudara dapat menyaksikan sendiri bahawa ramai orang yang tertipu dengan dunia, padahal orang yang layak bergembira tidak lain kecuali orang yang selamat daripada siksaan Allah SWT dan orang yang lepas dari tragedi hari qiamat."

"Sementara orang yang tidak mahu mengubati yang sudah luka, kemudian datang lagi penyakit lain, bagaimana mungkin mahu bergembira ? Saya berlindung kepada Allah SWT daripada perbuatan yang tidak aku pegangi dan amalkan sendiri. Seandainya begitu, alangkah rugi dan tercelanya aku. Dan jelaslah tempatku nanti pada hari yang jelas kelihatan siapa yang kaya dan siapa yang miskin".

"Di sana nanti akan diadakan timbangan amal serta manusia akan diserahi tanggungjawab yang berat. Seandainya tugas itu dipikul oleh binatang-binatang nescaya ia akan hancur, jika dipikul oleh gunung nescaya ia akan runtuh, kalau dipikul oleh bumi nescaya bumi akan retak. Saudara-saudara belum tahu bahawa tiada tempat di antara Syurga dan Neraka ? Kamu akan memasuki salah satu daripadanya."

"Ada seorang lelaki yang mengirim surat kepada rakannya yang isinya : "Sesungguhnya dunia ini adalah tempat bermimpi dan akhirat barulah terjaga" Jarak pemisah antara keduanya adalah mati. Jadi, kita sekarang sedang bermimpi yang panjang"

Terdapat banyak riwayat dan athar para sahabat yang menceritakan tentang keluruhan budinya. Di antaranya ialah :

1) At-Tirmizi meriwayatkan bahawa Umar Al-Khatab telah berkata : "Dari anakku (zuriatku) akan lahir seorang lelaki yang menyerupainya dari segi keberaniannya dan akan memenuhkan dunia dengan keadilan"

2) Dari Zaid bin Aslam bahawa Anas bin Malik telah berkata : "Aku tidak pernah menjadi makmum di belakang imam selepas wafatnya Rasulullah SAW yang mana solat imam tersebut menyamai solat Rasulullah SAW melainkan daripada Umar bin Abdul Aziz dan beliau pada masa itu adalah Gabenor Madinah"

3) Al-Walid bin Muslim menceritakan bahawa seorang lelaki dari Khurasan telah berkata : "Aku telah beberapa kali mendengar suara datang dalam mimpiku yang berbunyi : "Jika seorang yang berani dari Bani Marwan dilantik menjadi Khalifah, maka berilah baiah kepadanya kerana dia adalah pemimpin yang adil"." Lalu aku menanti-nanti sehinggalah Umar b. Abdul Aziz menjadi Khalifah, akupun mendapatkannya dan memberi baiah kepadanya".

4) Qais bin Jabir berkata : "Perbandingan Umar b Abdul Aziz di sisi Bani Ummaiyyah seperti orang yang beriman di kalangan keluarga Firaun"

5) Hassan al-Qishab telah berkata :"Aku melihat serigala diternak bersama dengan sekumpulan kambing di zaman Khalifah Umar Ibnu Aziz"

6) Umar b Asid telah berkata :"Demi Allah, Umar Ibnu Aziz tidak meninggal dunia sehingga datang seorang lelaki dengan harta yang bertimbun dan lelaki tersebut berkata kepada orang ramai :"Ambillah hartaku ini sebanyak mana yang kamu mahu". Tetapi tiada yang mahu menerimanya (kerana semua sudah kaya) dan sesungguhnya Umar telah menjadikan rakyatnya kaya-raya"

7) 'Atha' telah berkata : "Umar Abdul Aziz mengumpulkan para fuqaha' setiap malam. Mereka saling ingat memperingati di antara satu sama lain tentang mati dan hari qiamat, kemudian mereka sama-sama menangis kerana takut kepada azab Allah seolah-olah ada jenayah di antara mereka."

Umar Ibnu Aziz Sebagai Khalifah

Beliau dilantik menjadi Khalifah stelah kematian sepupunya, Khalifah Sulaiman atas wasiat khalifah tersebut. Setelah mengambilalih tampuk pemerintahan, beliau telah mengubah beberapa perkara yang lebih mirip kepada sistem fuedal. Di antara perubahan awal yang dilakukannya ialah :

1) menghapuskan cacian terhadap Saidina Ali b Abu Thalib dan keluarganya yang disebut dalam khutbah-khutbah Jumaat dan digantikan dengan beberapa potongan ayat suci al-Quran

2) merampas kembali harta-harta yang disalahgunakan oleh keluarga Khalifah dan mengembalikannya ke Baitulmal

3) memecat pegawai-pegawai yang tidak cekap, menyalahgunakan kuasa dan pegawai yang tidak layak yang dilantik atas pengaruh keluarga Khalifah

4) menghapuskan pegawai peribadi bagi Khalifah sebagaimana yang diamalkan oleh Khalifah terdahulu. Ini membolehkan beliau bebas bergaul dengan rakyat jelata tanpa sekatan tidak seperti khalifah dahulu yang mempunyai pengawal peribadi dan askar-askar yang mengawal istana yang menyebabkan rakyat sukar berjumpa.

Selain daripada itu, beliau amat mengambilberat tentang kebajikan rakyat miskin di mana beliau juga telah menaikkan gaji buruh sehingga ada yang menyamai gaji pegawai kerajaan.

Beliau juga amat menitikberatkan penghayatan agama di kalangan rakyatnya yang telah lalai dengan kemewahan dunia. Khalifah umar telah memerintahkan umatnya mendirikan solat secara berjammah dan masjid-masjid dijadikan tempat untuk mempelajari hukum Allah sebegaimana yang berlaku di zaman Rasulullah SAW dan para Khulafa' Ar-Rasyidin. Baginda turut mengarahkan Muhammad b Abu Bakar Al-Hazni di Mekah agar mengumpul dan menyusun hadith-hadith Raulullah SAW.

Dalam bidang ilmu pula, beliau telah mengarahkan cendikawan Islam supaya menterjemahkan buku-buku kedoktoran dan pelbagai bidang ilmu dari bahasa Greek, Latin dan Siryani ke dalam bahasa Arab supaya senang dipelajari oleh umat Islam.

Dalam mengukuhkan lagi dakwah Islamiyah, beliau telah menghantar 10 orang pakar hukum Islam ke Afrika Utara serta menghantar beberapa orang pendakwah kepada raja-raja India, Turki dan Barbar di Afrika Utara untuk mengajak mereka kepada Islam. Di samping itu juga beliau telah menghapuskan bayaran Jizyah yang dikenakan ke atas orang yang bukan Islam dengan harapan ramai yang akan memeluk Islam.

Khalifah Umar b Abdul Aziz yang terkenal dengan keadilannya telah menjadikan keadilan sebagai keutamaan pemerintahannya. Beliau mahu semua rakyat dilayan sama adil tidak mengira keturunan dan pangkat supaya keadilan dapat berjalan dengan sempurna. Keadilan yang beliau perjuangan adalah menyamai keadilan di zaman datuknya, Khalifah Umar Al-Khatab ! yang sememangnya dinanti-nantikan oleh rakyat yang selalu ditindas oleh pembesar yang angkuh dan zalim sebelumnya.....

Beliau akhirnya menghembuskan nafasnya yang terakhir setelah memerintah selama 2 tahun 5 bulan

2 tahun 5 bulan satu tempoh yang terlalu pendek bagi sebuah pemerintahan....

Tetapi Khalifah Umar b Abdul Aziz telah membuktikan sebaliknya. Dalam tempoh tersebut, kerajaan Umaiyyah semakin kuat tiada pemberontakan dalaman, kurang berlaku penyelewengan, rakyat mendapat layanan yang sewajarnya dan menjadi kaya-raya hinggakan Baitulmal penuh dengan harta zakat kerana tiada lagi orang yang mahu menerima zakat...........kebanyakannya sudah kaya ataupun sekurang-kurangnya boleh berdikari sendiri..

Semua ini adalah jasa Khalifah Umar b Abdul Aziz yang sangat masyhur, adil dan warak yang wajar menjadi contoh kepada pemerintahan zaman moden ini....hanya 852 hari dapat mengubah sistem pemerintahan ke arah pemerintahan yang diredahi Allah dan menjadi contoh sepanjang zaman..satu rekod yang sukar diikuti oleh orang lain melainkan ornag yang benar-benar ikhlas.....!!!

Biodata Ringkas


Nama : Abu Jaafar Umar bin Abdul Aziz bin Marwan bin Hakam
Nama Ibu : Laila binti 'Asim bin Umar bin Al-Khatab
T/Lahir : 61H
Umur : 39 tahun
Tarikh M/Dunia : 101H
Jawatan : Khalifah Ke 6 Bani Umaiyyah
Tarikh Lantikan : Safar 99H @ 717M
Lama Berkhidmat : 2 tahun 5 bulan


http://al-futhuhat.blogspot.com

Meneladani Keperibadian Syeikh Mahmud Syiyam(Imam Masjid Al Aqsa)

Meneladani Keperibadian Syeikh Mahmud Syiyam(Imam Masjid Al Aqsa)
Dilulus terbit pada Thursday, September 25 @ 18:47:13 MYT oleh greenboc
Komentar Oleh fezuljengka

"Meninjau ke blog arruhuljadid86.blogspot.com yang memetik ucapan Sheikh Mahmud Siyam di Rusila, Terengganu baru-baru ini, teringat penulis pengalaman menjadi pemandu sementara beliau. Tak silap saya 2 tahun lepas, ketika kali pertama MuslimCare Malaysia menjemput Sheikh ke Malaysia, beberapa kali saya ditugaskan ustaz Ridhuan Mad Nor untuk membawa Sheikh ke tempat ceramah.


Antaranya ke Produa Rawang, ke Masjid ar Rahman UM, ke Restoran Nasi Arab Bukit Bintang dan ke Jengka Pahang. Sheikh Mahmud Siyam sangat menjaga masa. Beliau akan ke tempat ceramahnya seawal mungkin supaya penganjur tidak tertunggu-tunggu kehadiran beliau. Ketika membawa beliau ke beberapa masjid di Shah Alam, beliau pernah menegur 'driver' yang lambat mengambilnya.

Katanya, jika dia tiba lewat di tempat ceramah, orang tak kata driver Sheikh Siyam yang lambat, orang akan kata Sheikh Siyam lambat sampai. Ini pengajaran untuk teman-teman yang menjadi driver penceramah di malaysia dan juga penceramah sendiri yang kurang prihatin dalam bab ini. Jemaah yang tidak punya maklumat akan berkata, ustaz ajar kita solat awal waktu, tapi dia tiap kali kuliah masbuk selalu. So, ini imej yang perlu dijaga selari dengan kehendak Islam. Keduanya ketika ke Jengka.

Kami pergi ke Produa Rawang dahulu lepas solat asar, kemudian baru bertolak ke Jengka untuk kejar ceramah selepas solat isyak. Jaraknya jauh juga. Jadi kami memecut laju sehingga tidak perasan minyak kereta sudah merah.

Apabila sampai ke hentian Temerloh masih lagi tidak isi minyak kerana menyangka baki minyak cukup untuk sampai ke Jengka. namun apabila sampai ke Jengka 17, lampu merah timbul kerap menandakan minyak hampir habis. Ketika itulah baru kalut cari minyak di simpang Jengka 17. Nak cepat punya pasal, akhirnya lambat juga. Lalu Shekh berkata pada saya, "manusiapun nak bergerak kena cukup air." Sepatah sahaja kata-katanya sudah cukup membuatkan saya tersentak.

Tambahan pula Sheikh Siyam ini orang sastera. Dalam perlinya itu. Tapi pengajaran untuk saya dan kawan-kawan supaya bersiap awal dengan petrol yang banyak jika hendak membawa penceramah atau pergi ceramah.

Seterusnya keesokan paginya sekitar jam 8 beliau akan bertolak ke Gurun kedah untuk berceramah di Modenas atau Perwaja saya sudah lupa. jadi selepas ceramah di jengka, kami perlu menghantar beliau ke Hotel Pan Pacific KLIA supaya beliau tidak terlepas penerbangan jika tidur di KL. Saya memecut laju dari Jengka dan sampai di KLIA sekitar jam 2.30 pagi.

Apabila sampai di KLIA saya memusing-musing mencari jalan masuk ke Hotel. Sheikh tersedar daripada tidurnya, lalu bertanya, ke mana saya ingin membawanya? Saya menjawab, ke hotel. Dia menyatakan enggan pergi ke hotel. Cukup tidur dalam kereta untuk menunggu jam 8. Saya memujuk beliau supaya tidur juga di hotel memandangkan keselamatan, keselesaan dan kesihatannya yang sudahpun berusia 80 tahun. Beliau memarahi saya dengan mengatakan jangan membazir.

Hanya beberapa jam sahaja lagi hendak naik flight. Saya jadi serba salah. Seorang teman menghubungi Abang Azli Lujnah Antarabangsa Pemuda Pusat bagi memaklumkan hal tersebut. Beliau meminta kami memujuk sekali lagi Sheikh untuk ke hotel. namun seperti mana tadi juga, Sheikh memarahi kami dan menyatakan dia ingin tidur dalam kereta kerana tidak mahu membazir.

Oleh kerana tidak mampu memujuk lagi, kami pun menemani beliau tidur dalam kereta Toyota Unser ustaz Riduan Mad Nor sehinggalah ke waktu subuh. Terfikir saya betapa zuhudnya pejuang Palestin ini. Beliau bukan tidak ada duit. Malah jika ke hotel pun kami yang akan bayarkan. Namun beliau memilih untuk tidur di dalam kereta di pagi yang dingin. Pengalaman ini boleh dijadikan tauladan untuk kita golongan yang mengaku menjadi Da'i dan berjuang di jalan Allah.

Dari blog:http://kalamkerinci.blogspot.com/

SURAT TERBUKA DARI IBLIS LAKNATULLAH ALAIH

SURAT TERBUKA DARI IBLIS LAKNATULLAH ALAIH

SURAT TERBUKA

SURAT TERBUKA DARI IBLIS
Dilulus terbit pada Thursday, June 10 @ 22:00:01 MYT oleh CucuBavoo


Tazkirahumnonong writes

"Ini saya ambil dari laman lain, saya pastekan untuk tatapan semua.. selamat membaca. Assalamualaikum....

Hai manusia yang tersayang,

Tadi malam waktu akan tidur, aku lihat engkau tidak memuji Allah, tidak berselawat, tidak membaca Ayat Kursi dan Kulhu. Ini bagus sekali kerana waktu akan tidur adalah waktu untuk tidur, bukan untuk membaca Al-Kur'an. Sesungguhnya engkau tidak membuang-buang masa.

Pagi ini aku lihat engkau tidak bangun mengerjakan solat subuh. Bagus sekali ! Engkau telah membuktikan bahwa engkau adalah sahabatku yang budiman. Janganlah engkau susah-susah bangun dan memendekkan tidurnya. Tidurlah dengan nyenyak dan nyaman. Jangan hiraukan suara ayam berkokok yang mengejutkan engkau dari tidurmu. Bila subuh datang menjelang, udara masih dingin, tariklah selimutmu dan tidurlah sayangku seperti puteri kayangan.

Aku lihat engkau jarang-jarang mengambil wudu'. Ini bagus sekali kerana engkau tidak membazirkan air dan tidak meninggikan water bill rumahmu. Aku lihat engkau tak pernah membaca Bismilla sewaktu akan makan. Ini bagus,kerana engkau tidak memenatkan mulutmu. Dan bila sudah kenyang,
engkau tak pernah menyebut Alhamdulillah. Ini bagus juga. Cukuplah engkau sedawa kuat-kuat seperti lembu.

Hai manusia yang kucintai,

Semalam ada seorang peminta sedekah datang ke rumahmu. Engkau menghalau dia suruh pergi tanpa engkau memberikan duit sesen ataupun seteguk air. Ini sangat bagus dan terpuji, kerana engkau tidak membuang-buang duit dan tak membazirkan rezekimu yang melempah-ruah yang diberi Allah kepadamu. Engkau seorang yang jimat cermat. Biarlah rezeki engkau untuk kegunaan engkau seorang, untuk menonton wayang, berholiday di Genting dan membeli kemewahan-kemewahan dunia.

Aku lihat bila engkau bertemu dengan sahabat handaimu, engkau tidak mengucapkan Assalamualaikum. Engkau mengucapkan "Hi Everybody!" Ini bagus juga kerana engkau menunjukkan bahwa engkau mengerti adab resam orang kafir dan engkau mengerti bahasa Inggeris. Tak perlu engkau belajar membaca bahasa Arab kerana ini bukan bahasa antara-bangsa.Engkau telah membuktikan bahwa engkau dan aku adalah sahabat sejati. Sudah tentu engkau adalah seorang yang budiman kepada kaumku.


Duhai manusia,

Di sepanjang Ramadhan ini, telah lemah seleruh urat sendiku,telah terbakar seluruh jasadku,merintih ku kesakitan, bilasetiap kali ku lihat hamba-hambaNya yang penat berpuasa di malam hari dan menghabiskan waktu malam dengan bertarawikh, berzikir dan merintih mengenang dosa-dosanya yang lepas,kerana pintu taubat telah dibuka oleh ALLAH dengan Seluas-luasnya...Namun, aku tetap gembira kerana ada diantara kalian yang masih sudi menjadi temanku..melepaskan peluang rahmat ALLAH dengan mengucap perkataan yang sia-sia, mengumpat, tidak bertarawikh, malah mencipta persengketaan..aduhai tubuh badanku yang terbelenggu telah segar kembali...cukuplah NAFSU manusia sendiri menjadi penyambung tugasku di sepanjang bulan yang dirahmati ini...Di akhirat nanti, engkau dan aku dapat berjalan bersama-sama .... kita berpegang-tangan menuju Neraka Jahannam.


Sahabatmu Yang Tercinta,
Iblis Laknatullah

Catatan: Surat ini adalah hasil ciptaan manusia yang mempunyai "Niat yang Murni" untuk mengingatkan pembaca, bagaimana Iblis dengan segala tipu dayanya menggoda manusia. Matlamat sebenar Iblis laknatuLahi 'alaih ialah mengheret manusia bersama-samanya masuk ke dalam "NERAKA JAHANNAM".

(Abu Edda Soyiddeeqa)

Diedit dan disediakan oleh: Abu Edda Soyiddeeqa.

Untuk bahan bacaan Diblog Keluarga Ambuyat El-Binangkit

11 Ramadhan 1427H Bersamaan 11 September 2008M

SELAMAT JALAN KE MESIR

SELAMAT JALAN KE MESIR

Dipetik dari: http://abunuha.wordpress.com/2008/09/

Kira-kira jam 2 tadi, saya singgah sekejap ke Lapangan Terbang Antarabangsa Kota Kinabalu, melihat-lihat dan meninjau suasana terminal baru sekaligus turut meraikan keberangkatan pergi 34 orang pelajar Sabah yang bertolak ke Mesir petang ini.

Mereka berangkat ke KLIA pada jam 3.35 petang dan kemudian bertolak ke Kaherah 11.45 malam ini juga. Insya Allah dijangka tiba pada jam 5 pagi waktu Mesir.

Mereka ialah 25 orang dari SMAI Toh Puan Hajjah Rahmah, dan bakinya dari SMAI Pantai Manis Papar.

Seperti kebiasaan tahun-tahun lalu, inilah suasana yang dilihat.

Walaupun di terminal baru, memang terasa ramai dan padat di kawasan pendaftaran masuk, dengan ibu bapa, saudara mara, teman sekolah, orang kampung dan tidak lupa para guru yang turut menghantar ucapan wida’ dan selamat jalan kepada mereka ini.

Kepada semua adik-adik pelajar yang meneruskan pengajian ini, selamat berjuang di bumi para nabi.

Sesungguhnya, kita semua adalah harapan keluarga, guru-guru dan masyarakat Islam seluruhnya untuk memperjuangkan Islam apabila adik-adik kembali semula ke tanahair kelak.

Kalau di Mesir itu, kita mula berfikir untuk melakukan perkara yang tidak sewajarnya, ingat-ingatlah orang tua di kampung.

Ingatlah guru-guru di sekolah. Ingatlah semua umat Islam di seluruh dunia yang mengharapkan kejayaan kita.

Cuba bayangkan, dalam keadaan perasaan kita bercampur baur berangkat ke Mesir, gembira, sedih, takut, gemuruh dan sebagainya; sedarkah kita bahawa ibu bapa kita, sebahagiannya berfikir dan memerah otak untuk mencari belanja tambahan untuk kita.

Kemudian, di Mesir adik-adik akan tahu kelak, semuanya serba bebas. Kita mahu tidur sepuasnya, mahu enjoy semahunya, mahu rajin atau mahu malas, mahu ke kuliah atau relaks di rumah, BEBAS!

Tiada siapa akan peduli dan memaksa kita. Sahabat dan persatuan hanya membimbing, menasihat, mencadang, meransang.

Selebihnya terpulanglah kepada diri kita sendiri.

Cuma ingat-ingatlah wajah ibu yang sudah tua, wajah bapa yang mulai uzur.

Buktikan kemampuan adik-adik untuk mendapat kejayaan dalam pengajian, persatuan dan segala aktiviti yang dianjur.

Kepada adik-adik siswa, nasihat saya, tolong jangan abaikan surau dan masjid. Tolonglah.

Jika adik-adik tinggal di rumah Sabah yang ada surau, tetapi tidak turun ke surau, jangan haraplah adik-adik akan membantu surau dan masjid apabila kembali ke Malaysia satu hari.

Di sanalah segalanya yang mendidik, melatih dan mentarbiah kita.

Jagalah hubungan kalian dengan semua rakyat Malaysia, terutama dengan Kedutaan Malaysia.

Ingat, apabila kita kembali berkhidmat di tanahair, kita semua akan bertemu dengan mereka semua. Bidang kita cuma satu, iaitu mempertahankan Islam.

Terakhirnya, selalulah kunjungi blog Abu Nuha Corner ini.


ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN