PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Ahad, Julai 26, 2009

"Twist" terbaru tuduhan penderaan Manohara

"Twist" terbaru tuduhan penderaan Manohara
Posted on Saturday, July 25 @ 08:11:32 PDT by TokPenghulu
Info Terkini Oleh: Tarabulsi_2008

"Menurut kawan-kawan di Jakarta, info terkini sekitar kes rakyat Indonesia, Manohara, yang menuduh beliau telah didera oleh suaminya, Tengku Temenggong Kelantan adalah Manohara sekarang ini sudah menjadi pelakun drama TV bersiri berjodol "Manohara".

Thema drama TV bersiri tersebut lain tak bukan adalah tentang "penderaan" yang kononya Manohara mengalami ditangan suaminya dan Istana Kelantan.

Siri drama tersebut terus membakarkan perasaan benci dan anti Malaysia di kalangan rakyat Indonesia. Perasaan benci terhadap Malaysia ini menapat nafas baru dengan tuduhan rakyat Malaysia, Nordin Md Top, bertanggungjawab dalam pengeboman dua hotel di Jakarta, JW Marriot dan Ritz-Carlton.

Sementara itu ada "twist" baru dalam kes tuduhan penderaan Manohara ini. Ibu Manohara bernama Daisy yang kini dianggap "heroine" oleh rakyat Indonesia kerana "membela' anaknya Manohara dalam tuduhan Manohara didera oleh Istana Kelantan telah dua tiga hari yang lalu diheret ke Ibu Pejabat Polis Jakarta.

Daisy, ibu Manohara semasa bermastautin di Paris beberapa tahun yang lalu telah dihadapkan ke mahkamah di Paris atas tuduhan telah beberapa kali mendera pembantu rumah yang dibawanya dari Indonesia bernama Sahilah. Menurut aduan yang dibuat oleh Sahilah di balai polis Peranchis, antara penderaan yang dilakukan oleh Daisy ke atas beliau adalah melecurkan kemaluan beliau (tundun) dengan serika penggosok kain baju yang panas.

Daisy telah "jump bail" dan melarikan diri balik ke Indonesia. Sebagai seorang dari golongan atasan masyarakat Jakarta, Daisy telah dilindungi oleh pihak berkuasa Indonesia dari usaha Interpol untuk membawa beliau balik ke Paris untuk diteruskan perbicaraan kes penderaan yang dihadapinya. (Biasalah tu. Di Malaysia dan di mana-mana negara pun sama juga, iaitu, golongan atasan ini akan dilindungi dari tindakan undang-undang seboleh mungkin).

Daisy ibu Manohara diheret dua tiga hari yang lepas ke Ibu Pejabat Polis Jakarta kerana bekas Pembatu Rumah yang dideranya di Paris telah membuat aduan polis minggu lepas. Sahilah menjelaskan tindakan beliau membuat aduan kedua di Indonesia (aduan polis pertama di Perancis)pada minggu lepas adalah kerana Daisy selama ini dilindungi dari mengadap proses pengadilan di mahkamah Peranchis.

Daisy pula menuduh Sahilah sebagai seorang yang tidak reti berterima kasih. Menurut Daisy, beliau telah melayani Sahilah sebagai "anak kandungannya" sendiri semasa di Paris, dan telah mencurahkan "kasih sayang" seorang "ibu" kepada "anak angkatnya" itu. Oleh demikian aduan Sahilah itu dusta belaka. Daisy menyifatkan tindakan Sahilah membuat aduan polis minggu lepas di Ibu Pejabat Polis Jakarta sebagai bertindak atas sogokkan wang dari Istana Kelantan dan Kerajaan Malaysia.

Soalannya kalau benar-benar Daisy tidak bersalah mendera Sahilah semasa di Paris, kenapa pula "jump bail" semasa perbicaraan mahkamah di Paris sedang berlangsung dan lari balik ke Indonesia, dan sehingga hari ini berlindung di belakang pihak berkuasa Indonesia dari diheret balik ke Paris oleh pihak INTERPOL?

Berita mengenai Sahilah membuat aduan polis di Jakarta minggu lepas dan berikutannya Daisy, ibu Manohara, telah diheret ke Ibu Pejabat Polis di Jakarta dua tiga hari yang lepas hanya mendapat liputan yang wajar dari berita-berita tabloid, itu pun dalam muka surat dalam dan tidak sebagai Headlines.

Menurut kawan-kawan di Jakarta hanya satu saluran TV Indonesia yang menyentuh sedikit mengenai ibu Manohara, Daisy diarahkan ke balai polis di Jakarta untuk siaatan mengenai tuduhan beliau mendera bekas pembantu rumahnya Sahilah di Paris dulu.

Pihak saluran TV yang berkenaan telah dalam liputan untuk beberapa saat itu bertanya Manohara adakah tindakan Sahilah membuat aduan keatas ibunya Daisy di balai polis Jakarta menggangu konsentrasi beliau dalam pemfileman siri drama "Manohara".

Jelas saluran-saluran TV Indonesia yang selama beberapa tahun ini melaksanakan agenda jahat untuk menyemai dan membakar perasaan benci terhadap Malaysia tidak mahu rakyat Indonesia ubah sedikit pun perasaan benci terhadap Malaysia yang telah berjaya disemaikan dengan kuatnya dalam minda dan hati rakyat Indonesia. Tambah pula sekarang ini saluran-saluran TV Indonesia sedang berusaha dengan gigihnya setiap hari untuk membakar lagi perasaan kebencian terhadap Malaysia dengan tuduhan bahawa rakyat Malaysia, Nordin Md Top bertanggungjawab dalam pengeboman hotel JW Marriot dan Ritz-Carlton di Jakarta pada 17 Julai 2009.

Saluran-saluran TV Indonesia pada mulanya telah dengan melulu mengaitkan dua orang suicide bombers yang disyakki meletupkan bom di JW Marriot dan Ritz-Carlton pada 17 Julai 2009 dengan Nordin Md Top. Kini polis telah mengesahkan bahawa dua orang tersebut yang dikaitkan dengan Nordin Md Top tidak ada kena mengena dengan pengeboman di dua hotel mewah di Jakarta itu. Tapi pihak TV, dan peliknya pihak polis terus mengaitkan pengeboman tersebut dengan rakyat Malaysia, Nordin Md Top.

Suatu kumpulan nasionalis yang ekstremis yang bergelar "kumpulan kalis merah" muncul ketika kes tuduhan penderaan Manohara digembar-gemburkan setiap hari selama lebih sebulan di semua setesyen TV di Indonesia. "Kumpulan kalis merah" ini telah bersumpah akan balas darah dengan darah, bermakna mereka mungkin bertindak secara kegansasan terhadap rakyat Malaysia yang bekerja atau melancung di Indonesia.

Apabila dua tiga hari yang lepas ibu Manohara, Daisy, diheret ke balai polis di Jakarta untuk siasatan ke atas aduan oleh Sahilah seprti yang sudah disebutkan di atas, pihak "Kumpulan kalis merah" telah menolak aduan Sahilah sebagai pembohongan dan memperbaharui tekadnya untuk "balas darah dengan darah". Maka rakyat Malaysia yang berkerja di Indonesia serta yang melancung ke Indonesia perlulah berhati-hati. Kerajaan Malaysia juga sudah patut bebenar mengeluarkan travel advisory untuk menasihatkan rakyat Malaysia jangan melancung ke Indonesia.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI

ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN