PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Jumaat, Ogos 29, 2008

Sertai Pakatan Rakyat, Ahli Parlimen BN mula hantar SMS pada Anwar

Sertai Pakatan Rakyat, Ahli Parlimen BN mula hantar SMS pada Anwar
Dilulus terbit pada Friday, August 29 @ 16:17:40 MYT oleh greenboc
Maklumat Oleh ulitmayang

"a".....Demikian kata Pengarah Strategik KeADILan, Saifuddin Nasution semasa ditemui Harakahdaily di Lobi Parlimen semalam.

Ujar Saifuddin, ramai yang mengucapkan tahniah dan ada juga yang mula menunjukkan minat untuk menyertai Pakatan Rakyat bagi membentuk kerajaan baru.

Beliau percaya ramai ahli Parlimen BN yang mula berteka-teki dan berfikir untuk berhijrah kepada kerajaan baru yang akan dipimpin Anwar dalam jangka masa tertentu. ......."

Sertai Pakatan Rakyat, Ahli Parlimen BN mula hantar SMS pada Anwar
Wan Nordin Wan Yaacob | Foto Nasir Sudin
Fri | Aug 29, 08 | 10:03:26 am MYT

KUALA LUMPUR, 29 Ogos (Hrkh) - Beberapa ahli Parlimen Barisan Nasional (BN) didakwa menghantar SMS kepada pemimpin Pakatan Rakyat sejak Ketua Umum KeADILan, Dato' Seri Anwar Ibrahim selepas beliau menang dalam pilihan raya kecil Permatang Pauh 26 Ogos lalu.

Demikian kata Pengarah Strategik KeADILan, Saifuddin Nasution semasa ditemui Harakahdaily di Lobi Parlimen semalam.

Ujar Saifuddin, ramai yang mengucapkan tahniah dan ada juga yang mula menunjukkan minat untuk menyertai Pakatan Rakyat bagi membentuk kerajaan baru.

Beliau percaya ramai ahli Parlimen BN yang mula berteka-teki dan berfikir untuk berhijrah kepada kerajaan baru yang akan dipimpin Anwar dalam jangka masa tertentu.

"Saya yakin semestinya mereka menantikan detik ini yang mana mereka melihat kemasukan Anwar ke Parlimen selepas 10 tahun dinafikan hak, pastinya harapan baru boleh diimpikan," katanya.
Beliau juga melahirkan keyakinan bahawa agenda menukar kerajaan akan lebih awal berlaku dengan signal-signal awal yang diberikan ahli Parlimen BN ini.

Dengan kemenangan Anwar di Permatang Pauh, ia sebagai signal jelas rakyat yang mahukan perubahan dan menolak kerajaan BN pimpinan Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi.

"Rakyat menolak BN untuk memberikan kepercayaan kepada Pakatan Rakyat sebagai agen kepada perubahan, saya pasti ia juga signal kepada pimpinan Pakatan Rakyat agar terus bersatu menjaga amanah yang mereka berikan," katanya. - mks._ "

Perbahasan Pertama Anwar Di Parlimen

Perbahasan Pertama Anwar Di Parlimen
Dilulus terbit pada Friday, August 29 @ 08:31:37 MYT oleh greenboc
Berita a
Beliau baru sahaja mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh pagi ini, namun Datuk Seri Anwar Ibrahim sudah menunjukkan taringnya dalam Dewan Rakyat ketika mencelah perbahasan Rang Undang-Undang Identifikasi Asid Deoksiribonukleik (DNA) 2008.

Anwar, yang juga baru dilantik sebagai Ketua Pembangkang, bangun selepas Datuk Tajuddin Abdul Rahman (BN Pasir Salak) mencelah perbahasan Dr. Siti Mariah Mahmud (PAS-Kota Raja) untuk bertanya sama ada Majlis Peguam masih merupakan badan yang 'mempunyai kredibiliti' untuk memberikan pandangan mereka berhubung rang undang-undang itu selepas pelbagai kontroversi berhubung badan peguam itu.

Mempertahankan pandangan Dr. Siti Mariah bahawa pendapat badan peguam itu perlu dirujuk dalam merangka rang undang-undang itu, Anwar sebaliknya secara sinis bertanya anggota dewan itu tidakkah kerajaan yang korup lebih rendah kredibilitinya berbanding badan peguam itu.

"Ini, kerajaan yang membentangkan rang undang-undang ini Isnin lepas tanpa memberi peluang kepada anggota Parlimen, termasuk rakan-rakan di sebelah sana (BN) untuk mengkajinya, dan membentangkannya dengan tergesa-gesa.

"Rang undang-undang ini dipersetujui oleh orang politik yang rakus tapi dibantah semua pakar, badan bukan kerajaan, bukan sahaja Majlis Peguam tetapi juga badan-badan hak asasi manusia... ternyata kerajaan dan Kabinet hari ini takut benar dengan suara rakyat," kata beliau dipetik Bernama.


Rang undang-undang yang dibentangkan untuk bacaan kali kedua dan dibahaskan sejak Selasa lepas mendapat tentangan daripada anggota Parlimen pembangkang yang mempersoalkan mengapa ia dibentangkan secara tergesa-gesa selain dakwaan bahawa pembentangan rang undang-undang itu mempunyai motif politik dan berhubung kait dengan kes liwat yang dihadapi Anwar.

Kata-kata Anwar itu menyebabkan beberapa anggota Parlimen lain termasuk Lim Kit Siang (DAP-Ipoh Timur) turut bangun untuk mencelah, sehingga tercetus perang mulut antara Lim dan Tajuddin berhubung isu itu.

Bagi meredakan keadaan itu, Dr. Siti Mariah mengambil jalan tengah dengan menyatakan bersetuju dengan pendapat semua pihak, termasuk Tajuddin sendiri.

Dalam pada itu, kesemua Ahli Parlimen Pakatan Rakyat keluar dari Dewan Rakyat kira-kira pukul 5.43 petang apabila Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Syed Hamid Albar enggan menurut desakan mereka supaya Rang Undang-undang Identifikasi DNA dibawa ke Jawatankuasa Pilihan untuk dikaji.

Azmin Ali (PKR-Gombak) pada mulanya bangun meminta Syed Hamid menyatakan pendiriannya sama ada rang undang-undang tersebut dibawa ke Jawatankuasa Pilihan.

Syed Hamid bagaimanapun mengambil keputusan tidak mahu menjawabnya dan hal itu turut disokong Timbalan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Datuk Wan Junaidi Tuanku Jaafar yang menyatakan seorang menteri berhak untuk tidak menjawab soalan.

Wan Junaidi seterusnya mengemukakan masalah untuk membuat undi belah bahagi bagi membawa rang undang-undang tersebut ke peringkat jawatankuasa dengan mengambil kira segala pandangan yang telah dikemukakan ahli-ahli Parlimen sepanjang tiga hari sesi perbahasan rang undang-undang itu berlangsung.

Hal itu menimbulkan kekecohan selama kira-kira 15 minit yang menyaksikan ahli-ahli Parlimen daripada Barisan Nasional (BN) dan Pakatan Rakyat bertikam lidah.

Azmin kemudiannya mengajak semua ahli Parlimen Pakatan Rakyat keluar Dewan tindakan mereka didahului oleh Anwar sambil disorak oleh ahli-ahli Parlimen BN.

Sejak rang undang-undang tersebut dibacakan kali kedua untuk dibahaskan Selasa lalu, kebanyakan ahli Parlimen terutamanya daripada Pakatan Rakyat meminta rang undang-undang tersebut dikaji semula kerana didapati mempunyai banyak kelemahan yang didakwa mereka akibat dibuat secara tergesa-gesa.

Ia akan dibawa untuk bacaan kali ketiga hari ini selepas pembentangkan Bajet 2009 oleh Perdana Menteri.


laporan MSTAR

Dewan Ulamak PAS rakam tahniah kepada Anwar

Dewan Ulamak PAS rakam tahniah kepada Anwar
Mohd Nor Yahya
Thu | Aug 28, 08 | 6:47:27 pm MYT

KOTA BHARU, 28 Ogos (Hrkh) - Dewan Ulamak PAS Pusat merakamkan ucapan tahniah di atas kejayaan Dato' Seri Anwar Ibrahim mengekalkan kemenangan Pakatan Rakyat di Permatang Pauh, kelmarin.

Iklan

Ketuanya, Dato' Mohamed Daud berkata, kemenangan itu adalah hasil kerjasama padu seluruh jentera Pakatan Rakyat, biar pun cuba diperlekehkan media massa sebelum ini.

"Sebaliknya apa yang berlaku Barisan Nasional (BN) begitu bermasalah dan tiada kesefahaman di antara mereka. Kemenangan Anwar memberi tamparan hebat kepada Umno dan BN.

"Umno sepatutnya sudah boleh mengambil iktibar kekalahan teruk pada pilihan raya umum lalu, sebaliknya mereka tetap ego dengan memperlekehkan Pakatan Rakyat.

"Akhirnya rakyat Permatang Pauh menghukum mereka dengan peningkatan majoriti begitu besar dalam sejarah sebuah pilihan raya kecil,� katanya ketika ditemui di sini.

Pada pilihan raya kecil itu Anwar menang dengan kelebihan majoriti 15,671 undi mengatasi jauh calon BN, Dato' Arif Shah Omar Shah yang meraih 15,524 undi.

Manakala calon Angkatan Keadilan Insan Malaysia (Akim), Hanafi Hamat hanya meraih 92 undi dan hilang wang deposit.

Mohamed berharap Anwar dapat menjalankan tanggungjawabnya sebagai Ketua Pembangkang bagi melahirkan kesejahteraan kehidupan rakyat di negara ini.

"Kemenangan ini juga akan membuat orang ramai sedar, walau pun Pakatan Rakyat diserang media massa milik BN, namun rakyat semakin muak dan jijik terhadap tindakan mereka.

"Ini terbukti sehari sebelum penamaan calon Saiful Bukhari Azlan membuat sumpah laknat berhubung kes liwat yang cuba dikaitkan dengan Ketua Umum KeADILan," ujar beliau.

Begitu juga katanya, isu seperti penahanan segera dua anggota Exco Di Perak oleh Badan Pencegah Rasuah (BPR) memperjelaskan lagi ketempangan kerajaan BN.

Ditanya sindrom pemimpin Umno yang bersumpah dengan nama Allah, beliau menjelaskan perkara itu tidak lebih sebagai mainan politik.

Mengenai sumpah Saiful beliau berkata, sepatutnya pemuda itu membawa saksi terlebih dahulu bagi membuktikan segala tuduhannya terhadap Anwar.

"Mana saksi dalam kes ini. Kalau tiada saksi, menurut hukum Islam dia boleh dikenakan hukuman rotan 80 kali kerana membuat dakwaan palsu," ujar beliau.

Malah kata beliau sepatutnya hakim yang boleh menentukan seseorang itu wajar bersumpah atau tidak sebagai jalan terakhir.

Oleh itu beliau berharap umat Islam di negara ini tidak mempermainkan sumpah bagi menegakkan benang basah kerana akibatnya amat berat. - mj _

Anwar rakamkan penghargaan kepada media

Anwar rakamkan penghargaan kepada media
Irwan Muhammad Zain
Thu | Aug 28, 08 | 5:05:53 pm MYT

KUALA LUMPUR, 28 Ogos (Hrkh) - Ketua Pembangkang yang baru dilantik, Dato' Seri Anwar Ibrahim merakam penghargaan kepada wartawan yang membuat liputan sepanjang tempoh kempen pilihan raya kecil Permatang Pauh biarpun berita mengenai dirinya tidak disiarkan.

Iklan

Selain dari tempoh kempen tersebut, Anwar menjelaskan bahawa wartawan juga sering membuat liputan dan menghadiri sidang media yang beliau adakan selepas dibebaskan dari penjara pada tahun 2004, namun sikap ketua mereka yang dipengaruhi oleh pemimpin Umno menyebabkan semua beritanya tidak disiarkan.

"Saya ucapkan terima kasih kepada anda kerana saya tahu jauh di lubuk hati anda juga mahukan perubahan tetapi kerana ketua-ketua anda maka tiada langsung berita saya," kata beliau sambil tersenyum selepas mengakhiri sidang media di Lobi Parlimen pagi tadi.

Wartawan dari dalam dan luar negara berhimpun di Parlimen untuk menyaksikan detik bersejarah majlis mengangkat sumpah Anwar sebagai ahli parlimen Permatang Pauh.

Anwar selesai mengangkat sumpah pada jam 10.03 minit pagi tadi di depan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Anwar yang disingkirkan dari kerajaan dan Umno sepuluh tahun lalu kembali menjadi ahli Dewan Rakyat setelah memenangi pilihan raya kecil Permatang Pauh.

Setelah memenangi kerusi parlimen tersebut beliau terus dilantik menjadi Ketua Pembangkang di parlimen.

Biarpun dilabelkan sebagai agen Yahudi dan anti Melayu, Anwar tetap menjadi pilihan pengundi Permatang Pauh yang mewakili rakyat Malaysia untuk membawa agenda perubahan yang menjadi moto beliau sebelum ini.

Sejak 1999, kerusi parlimen Permatang Pauh dipegang oleh Presiden KeADILan, Dato' Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebelum meletak jawatan pada 31 Julai lalu. - mks._

Detik mula perubahan ke arah kerajaan baru 16 September

Detik mula perubahan ke arah kerajaan baru 16 September
Mohd Rashidi Hassan
Thu | Aug 28, 08 | 9:43:10 am MYT

Hari ini Dato' Seri Anwar Ibrahim akan hadir kali kedua ke Bangunan Parlimen, selepas 10 tahun untuk mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh, sekaligus menjadi Ketua Pembangkang yang baru.

Iklan

Anwar dipaksa meninggalkan Parlimen secara paksa 10 tahun lalu ketika menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Malaysia, dalam kerajaan Barisan Nasional.

Bezanya, kemasukkan beliau ke Parlimen kali ini bukan setakat hendak menjadi Ketua Pembangkang atau TPM sahaja.

Beliau mempunyai matlamat yang besar dan jelas, iaitu mahu menjadi Perdana Menteri bagi kerajaan baru yang dinamakan Kerajaan Pakatan Rakyat.

Keputusan Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh semalam mencetuskan implikasi politik yang besar kepada negara.

Kemenangan besar Anwar bukan sahaja membuktikan bahawa Permatang Pauh merupakan 'safe heaven' baginya, malah ianya merupakan titik tolak yang besar kepada perubahan politik negara.

Hakikat yang tidak dapat sanggah iaitu, memenangi pilihan raya kecil dengan majoriti yang lebih besar bagi calon parti pembangkang, merupakan sesuatu yang amat sukar dalam sejarah politik negara.

Anwar dan gerombolannya daripada Pakatan Rakyat sudah menghampiri tarikh 16 September yang sering dicongak oleh kawan dan lawan.

Rakyat Permatang Pauh mewakili seluruh rakyat Malaysia, memberikan 'signal' yang paling jelas kepada Barisan Nasional bahawa era pemerintahannya selama 50 tahun bakal berakhir tidak lama lagi.

Liku perjuangan politik Anwar

Anwar melalui perjalanan politik yang penuh berliku. Tidak keterlaluan untuk dikatakan bahawa setakat ini tiada ada seorang pun ahli politik di Malaysia yang mengharungi liku kerjaya politik seteruk Anwar Ibrahim.

Semua tuduhan dilemparkan terhadap Anwar. Kaki liwat! Agen Amerika! Kaki kelentong! Perasuah! Agen bangsa asing! Perosak bangsa Melayu! Pengancam agama Islam! Pemusnah negara! Dahsyat...amat dahsyat sekali kecaman dan tuduhan BN terhadap Anwar.

Bukan bermakna penulis atau mana-mana penyokong Pakatan Rakyat terlalu taksub kepada Anwar. Tetapi tuduhan BN ini amat dahsyat dan melampau. Semua tuduhan ini menyebabkan rakyat muak dengan BN. Tuduhan-tuduhan melampau inilah yang sebenarnya menyebabkan BN 'over kill'!

Dalam politik..biasalah hentam menghentam, kritik mengkritik dan sebagainya. Tetapi berpada-padalah sedikit. Janganlah melampau sangat.

Ini tidak. Jelas dilihat walaupun rakyat Permatang Pauh yang menghadapi PRK, namun kempen dan serangan media yang menjadi 'barua' BN seolah-olahnya berpesta dengan pelbagai tuduhan terhadap Anwar dan Pakatan rakyat.

Kempen BN dan media pengampu terpaksa menghadapi PRK Permatang Pauh, sama seperti mereka menghadapi Pilihan Raya Umum!

Pelbagai tuduhan, fitnah dan kecaman dilemparkan BN terhadap Anwar dan Pakatan Rakyat, sama ada menerusi televisyen, akhbar, radio, internet dan apa juga saluran yang mereka boleh usahakan.

Kempen besar-besaran BN untuk menyekat Anwar dilakukan bukan setakat untuk menghalangnya masuk ke Parlimen sahaja, bahkan mereka tahu bahawa Anwar boleh menjadi penyebab utama tumbangnya keangkuhan BN selama 50 tahun.

Hakikat sebenarnya pemimpin BN tidak pernah sedar bahawa mereka bukan berhadapan dengan Anwar seorang diri. BN sebenarnya berhadapan dengan 'force' besar iaitu kuasa rakyat.

Rakyat yang mahukan perubahan. Rakyat yang menolak segala bentuk tohmahan dan serangan politik yang melampau oleh media pengampu BN.

Rakyat sebenarnya mengubah paradigma dan persepsi bahawa BN sahaja yang boleh memerintah.

Lihatlah dengan jelas, apa sahaja tohmahan, adu domba, kecaman dan usaha-usaha jahat BN serta media 'barua' untuk mengugat lima negeri yang diterajui Pakatan Rakyat, semuanya gagal.

Kuasa rakyat, kehendak rakyat dan sokongan rakyat sememangnya mahukan negara berubah ke arah pembentukan Kerajaan Pakatan Rakyat di peringkat Persekutuan.

Hasil kemenangan Anwar

Sekarang ini Barisan Nasional menghadapi masalah paling besar. Hasrat Umno untuk kekal berkuasa dengan mengekslpoitasikan isu Melayu dan agama diketepikan rakyat.

Gerakan sepatutnya berfikir semula untuk meneruskan hasrat keluar BN. MCA yang terbahagi kepada dua pendapat, semakin cenderung meninggalkan BN

Kedudukan Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi terumbang ambing, Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak hampir pasti tidak berpeluang menjadi PM. Parti Umno yang sedang menghadapi mesyuarat bahagian dan pemilihan Majlis Tertinggi sekarang semakin hampir terkubur.

Tun Dr Mahathir Mohamad mungkin memikirkan secara serius untuk berhijrah keluar negara, manakala Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Mohamed Ezam Md Nor dan para kroni mereka harus bersedia menelan segala muntah dan sumpah seranah yang dihamburkan kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Ada seorang lagi pembelit besar yang tiba-tiba menyerang Anwar tanpa memikir risiko yang bakal menimpanya. Dato' S. Nallakaruppan. Adeii Nalla..yenge poringge..? (Mana lu mau pergi). Mana lu mau taruk lu punya muka sekarang!

Hari ini pemimpin-pemimpin utama Umno/ BN terpaksa berhadapan secara 'live' dengan Anwar dan rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat.

Sejak dari PRU 8 Mac lepas, laluan mereka di Parlimen tidak lagi mudah. Mereka semakin sukar sekarang ini.

Mulai hari ini, usaha membentuk Kerajaan Pakatan Rakyat semakin hampir. Itulah kehendak rakyat sebenarnya. Insya-Allah, Anwar mampu melakukan! - mks. _

Khamis, Ogos 28, 2008

Permatang Pauh bukti rakyat tolak cubaan bunuh karakter Anwar

Permatang Pauh bukti rakyat tolak cubaan bunuh karakter Anwar

Khamis, 28 Ogos 2008 • Kategori: Angkatan Muda, Berita Semasa, Nasional, P44 Permatang Pauh

KUALA LUMPUR, 28 OGOS (SK) - Kemenangan Anwar Ibrahim di Permatang Pauh telah membuktikan bahawa rakyat telah menolak politik desperado ciptaan Umno-BN yang melakukan cubaan pembunuhan karakter paling dasyat di dalam sejarah politik.

Menurut Ketua Angkatan Muda KeADILan Shamsul Iskandar Mohd Akin, kemenangan besar ini berbanding keputusan Pilihanraya Umum Mac lalu, membuktikan raktar menolak usaha-usaha pembunuhan karakter Anwar Ibrahim tanpa kompromi.

“AMK melihat kemenangan ini juga menjawab segala dakwaan songsang yang dilemparkan oleh Presiden dan Timbalan Presiden Umno, Abdullah Ahmad Badawi dan Najib Tun Razak yang membangkitkan sentimen rakyat semata-mata untuk memastikan kemenangan Umno-BN,” katanya dalam satu kenyataan yang di terima Suara Keadilan.

Tambahnya lagi, dua individu, Menantu Perdana Menteri Khairy Jamaluddin dan Ezam Mohd Nor juga diantara faktor kemenangan kerana beliau berdua telah berjaya menimbulkan kebencian rakyat terhadap Umno.

“Jutaan terima kasih juga diucapkan buat Khairy Jamaluddin dan Ezam Mohd Nor yang berjaya menimbulkan kebencian rakyat terhadap Umno dengan kenyataan-kenyataan yang berbaur fitnah dan penuh unsur-unsur perkauman sempit,” menurutnya.

Dakyah mereka yang menjadi jajaan media arus perdana begitu hebat, dengan fitnah-fitnah tanpa asas itu turut mengakibatkan Umno sendiri menerima padah kerana kedangkalan mereka yang berpanjangan.

“AMK juga ingin menegaskan bahawa AMK akan meneruskan tindakan mahkamah ke atas Khairy yang gagal menarik balik kenyataan berkenaan tajaan AS kepada KeADILan yang jelas bermotif fitnah dan palsu semata-mata,” katanya lagi yang juga seorang peguam muda.

Shamsul juga mewakili seluruh exco dan kepimpinan AMK, juga mengambil kesempatan dalam kenyataan tersebut bagi semuda petugas dan penyokong Pakatan Rakyat yang bertungkus lumus bagi memastikan kemenangan KeADILan.

“AMK ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan buat para petugas dan penyokong KeADILan dan Pakatan Rakyat khususnya yang bertungkus lumus menggerakkan jentera tanpa mengira waktu demi memastikan kemenangan KeADILan dicapai pada hari ini,” tambahnya

Detik mula perubahan ke arah kerajaan baru 16 September

Detik mula perubahan ke arah kerajaan baru 16 September
Mohd Rashidi Hassan
Thu | Aug 28, 08 | 9:43:10 am MYT

Hari ini Dato' Seri Anwar Ibrahim akan hadir kali kedua ke Bangunan Parlimen, selepas 10 tahun untuk mengangkat sumpah sebagai Ahli Parlimen Permatang Pauh, sekaligus menjadi Ketua Pembangkang yang baru.

Iklan

Anwar dipaksa meninggalkan Parlimen secara paksa 10 tahun lalu ketika menjawat jawatan Timbalan Perdana Menteri dan Menteri Kewangan Malaysia, dalam kerajaan Barisan Nasional.

Bezanya, kemasukkan beliau ke Parlimen kali ini bukan setakat hendak menjadi Ketua Pembangkang atau TPM sahaja.

Beliau mempunyai matlamat yang besar dan jelas, iaitu mahu menjadi Perdana Menteri bagi kerajaan baru yang dinamakan Kerajaan Pakatan Rakyat.

Keputusan Pilihan Raya Kecil (PRK) Permatang Pauh semalam mencetuskan implikasi politik yang besar kepada negara.

Kemenangan besar Anwar bukan sahaja membuktikan bahawa Permatang Pauh merupakan 'safe heaven' baginya, malah ianya merupakan titik tolak yang besar kepada perubahan politik negara.

Hakikat yang tidak dapat sanggah iaitu, memenangi pilihan raya kecil dengan majoriti yang lebih besar bagi calon parti pembangkang, merupakan sesuatu yang amat sukar dalam sejarah politik negara.

Anwar dan gerombolannya daripada Pakatan Rakyat sudah menghampiri tarikh 16 September yang sering dicongak oleh kawan dan lawan.

Rakyat Permatang Pauh mewakili seluruh rakyat Malaysia, memberikan 'signal' yang paling jelas kepada Barisan Nasional bahawa era pemerintahannya selama 50 tahun bakal berakhir tidak lama lagi.

Liku perjuangan politik Anwar

Anwar melalui perjalanan politik yang penuh berliku. Tidak keterlaluan untuk dikatakan bahawa setakat ini tiada ada seorang pun ahli politik di Malaysia yang mengharungi liku kerjaya politik seteruk Anwar Ibrahim.

Semua tuduhan dilemparkan terhadap Anwar. Kaki liwat! Agen Amerika! Kaki kelentong! Perasuah! Agen bangsa asing! Perosak bangsa Melayu! Pengancam agama Islam! Pemusnah negara! Dahsyat...amat dahsyat sekali kecaman dan tuduhan BN terhadap Anwar.

Bukan bermakna penulis atau mana-mana penyokong Pakatan Rakyat terlalu taksub kepada Anwar. Tetapi tuduhan BN ini amat dahsyat dan melampau. Semua tuduhan ini menyebabkan rakyat muak dengan BN. Tuduhan-tuduhan melampau inilah yang sebenarnya menyebabkan BN 'over kill'!

Dalam politik..biasalah hentam menghentam, kritik mengkritik dan sebagainya. Tetapi berpada-padalah sedikit. Janganlah melampau sangat.

Ini tidak. Jelas dilihat walaupun rakyat Permatang Pauh yang menghadapi PRK, namun kempen dan serangan media yang menjadi 'barua' BN seolah-olahnya berpesta dengan pelbagai tuduhan terhadap Anwar dan Pakatan rakyat.

Kempen BN dan media pengampu terpaksa menghadapi PRK Permatang Pauh, sama seperti mereka menghadapi Pilihan Raya Umum!

Pelbagai tuduhan, fitnah dan kecaman dilemparkan BN terhadap Anwar dan Pakatan Rakyat, sama ada menerusi televisyen, akhbar, radio, internet dan apa juga saluran yang mereka boleh usahakan.

Kempen besar-besaran BN untuk menyekat Anwar dilakukan bukan setakat untuk menghalangnya masuk ke Parlimen sahaja, bahkan mereka tahu bahawa Anwar boleh menjadi penyebab utama tumbangnya keangkuhan BN selama 50 tahun.

Hakikat sebenarnya pemimpin BN tidak pernah sedar bahawa mereka bukan berhadapan dengan Anwar seorang diri. BN sebenarnya berhadapan dengan 'force' besar iaitu kuasa rakyat.

Rakyat yang mahukan perubahan. Rakyat yang menolak segala bentuk tohmahan dan serangan politik yang melampau oleh media pengampu BN.

Rakyat sebenarnya mengubah paradigma dan persepsi bahawa BN sahaja yang boleh memerintah.

Lihatlah dengan jelas, apa sahaja tohmahan, adu domba, kecaman dan usaha-usaha jahat BN serta media 'barua' untuk mengugat lima negeri yang diterajui Pakatan Rakyat, semuanya gagal.

Kuasa rakyat, kehendak rakyat dan sokongan rakyat sememangnya mahukan negara berubah ke arah pembentukan Kerajaan Pakatan Rakyat di peringkat Persekutuan.

Hasil kemenangan Anwar

Sekarang ini Barisan Nasional menghadapi masalah paling besar. Hasrat Umno untuk kekal berkuasa dengan mengekslpoitasikan isu Melayu dan agama diketepikan rakyat.

Gerakan sepatutnya berfikir semula untuk meneruskan hasrat keluar BN. MCA yang terbahagi kepada dua pendapat, semakin cenderung meninggalkan BN

Kedudukan Perdana Menteri, Dato' Seri Abdullah Ahmad Badawi terumbang ambing, Dato' Seri Mohd Najib Tun Razak hampir pasti tidak berpeluang menjadi PM. Parti Umno yang sedang menghadapi mesyuarat bahagian dan pemilihan Majlis Tertinggi sekarang semakin hampir terkubur.

Tun Dr Mahathir Mohamad mungkin memikirkan secara serius untuk berhijrah keluar negara, manakala Khairy Jamaluddin Abu Bakar, Mohamed Ezam Md Nor dan para kroni mereka harus bersedia menelan segala muntah dan sumpah seranah yang dihamburkan kepada Dato' Seri Anwar Ibrahim.

Ada seorang lagi pembelit besar yang tiba-tiba menyerang Anwar tanpa memikir risiko yang bakal menimpanya. Dato' S. Nallakaruppan. Adeii Nalla..yenge poringge..? (Mana lu mau pergi). Mana lu mau taruk lu punya muka sekarang!

Hari ini pemimpin-pemimpin utama Umno/ BN terpaksa berhadapan secara 'live' dengan Anwar dan rakan-rakan dalam Pakatan Rakyat.

Sejak dari PRU 8 Mac lepas, laluan mereka di Parlimen tidak lagi mudah. Mereka semakin sukar sekarang ini.

Mulai hari ini, usaha membentuk Kerajaan Pakatan Rakyat semakin hampir. Itulah kehendak rakyat sebenarnya. Insya-Allah, Anwar mampu melakukan! - mks. _

Anwar selesai angkat sumpah sebagai ahli Parlimen

Anwar selesai angkat sumpah sebagai ahli Parlimen
Harakahdaily | Foto Nasir Sudin
Thu | Aug 28, 08 | 10:35:28 am MYT

KUALA LUMPUR, 28 Ogos (Hrkh) - Bekas Timbalan Perdana Menteri, Dato' Seri Anwar Ibrahim selesai mengangkat sumpah sebagai ahli Parlimen Permatang Pauh pada jam 10.03 minit pagi di depan Yang Dipertua Dewan Rakyat, Tan Sri Pandikar Amin Mulia.

Iklan

Mstar melaorkan, selepas upacara angkat sumpah tersebut, Anwar menandatangani surat akujanji.

Pandikar kemudiannya mengalu-alukan Anwar sebagai ahli Parlimen yang baru dan mengumumkan kepada ahli Dewan Rakyat mengenai perlantikan Anwar sebagai Ketua Pembangkang di Parlimen.

Setelah Pandikar mengumumkan Anwar sebagai sebagai Ketua Pembangkang, ahli Parlimen Pakatan Rakyat menepuk meja tanda setuju.

Menteri yang hadir hanya Menteri Pertanian dan Industri Asas Tani, Dato' Mustapha Mohamed bersama-sama dua Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Dato' Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz, Datuk Zaid Ibrahim.

ImageManakala yang lain dihadiri oleh ahli Parlimen Pakatan Rakyat.

Terdahulu Anwar tiba di Lobi Parlimen untuk upacara mengangkat sumpah pada jam 9:50 pagi diiringi isterinya, Dato' Seri Dr.Wan Azizah Wan Ismail dan anaknya, Nurul Izzah.

Turut sama mengiringi beliau adalah, Presiden PAS, Dato' Seri Abdul Hadi Awang; Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim; Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng; Naib Presiden KeADILan, Azmin Ali dan Penasihat DAP, Lim Kit Siang.

Anwar hadir dengan memakai baju Melayu berwarna hitam.

Ketika ini Anwar sedang mengadakan sidang media. - mks. _

Anwar Angkat Sumpah sebagai MP Permatang Pauh

Anwar Angkat Sumpah sebagai MP Permatang Pauh

Khamis, 28 Ogos 2008 • Kategori: Berita Semasa, Berita Utama, Nasional, Parlimen
PARLIMEN,28 Ogos (SK) – Tepat jam 9.51 pagi, Ketua Umum Parti Keadilan Rakyat, Anwar Ibrahim dilihat masuk ke dalam Dewan Rakyat dengan berpakaian baju Melayu serba hitam lengkap dan bersongkok diiringi isteri beliau, Dr. Wan Azizah Wan Ismail yang juga Presiden KeADILan serta beberapa pimpinan utama dan MP Pakatan Rakyat.

Ketibaan Anwar di dalam Dewan Rakyat disambut meriah seluruh MP Pakatan Rakyat yang hadir sambil bersalaman dengan pemimpin itu. Sambil bersalaman Anwar turut bersama mesra dengan pemimpin-pemimpin Pakatan Rakyat yang juga merupakan Ahli Parlimen.

Antaranya yang turut kelihatan adalah Presiden PAS, Abdul Hadi Awang, Penasihat DAP, Lim Kit Siang, Menteri Besar Selangor, Abdul Khalid Ibrahim, Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng serta beberapa pemimpin yang lain.

Setelah bacaan doa, Anwar yang telahpun berdiri di tengah dewan dengan tenang dan penuh keyakinan membacakan sumpah di hadapan Speaker Dewan, Pandikar Amin Mulia.

Speaker kemudian melakukan upacara pemahsyuran Anwar sebagai MP Permatang Pauh yang baru seterusnya memahsyurkan mantan Timbalan Perdana Menteri itu sebagai Ketua Pembangkang mengikut Peraturan Mesyuarat 4 (a) 3.

Lantaran pemahsyuran itu, dewan sedikit gamat dengan tepukan meja yang bergemuruh daripada kalangan MP Pakatan Rakyat yang menyaksikan upacara yang penuh bersejarah itu.

Suasana sekali lagi menjadi gamat dengan tepukan apabila Ahli Parlimen BN, Sepanggar, Eric Enchin Majimbun dan begitu juga Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Nazri Aziz kedua-duanya mengucapkan ucapan tahniah kepada Anwar sebelum sesi soal jawab lisan.

Terdahulu sebelum itu, suasana dalam dewan hari ini telah dipenuhi lebih ramai tetamu dan ahli media seawal jam 9.30 pagi bagi mengikuti upacara mengangkat sumpah yang penuh bersejarah itu.

Walaubagaimanapun, suasana agar hambar di tempat duduk ahli Parlimen BN apabila tidak ramai yang hadir pada sesi pagi yang dipercayai cuba boikot upacara itu. SK difahamkan siaran langsung RTM juga dihentikan atas arahan Menteri Penerangan.

Anwar yang sebelum ini merupakan Ahli Parlimen kerusi yang sama telah menduduki kerusi itu sejak 1982 sebelum dipecat sebagai Timbalan Perdana Menteri pada 2 September 1998.

Lantaran tuduhan yang dikenakan terhadap beliau, Anwar dinafikan hak politiknya selama 10 tahun dan kerusi Permatang Pauh kemudiannya disandang isteri beliau, Wan Azizah setelah memenangi kerusi itu selama 3 penggal berturut-turut sejak 1999. – Zuwairi Zakwa

Isnin, Ogos 25, 2008

STOP PRESS : RAMLANG PORIGI

STOP PRESS : RAMLANG PORIGI

Ramlang Porigi turut memohon maaf kerana kehadirannya di dalam majlis sumpah laknat.

Dia berasa gugup apabila melihat ribuan orang berhimpun menantikan ketibaannya di Padang Ibu.

Terdapat antara 3-4 ribu orang di sini mengikut anggaran mata kasar.

Ramlang turut menambah, dia melihat Saiful kelihatan 'happy' di dalam majlis sumpah laknat tersebut.

Teks sumpah laknat telah disiapkan terlebih dahulu oleh 'pihak atasan'

"PENGAKUAN" Ramlang Porigi mengenai Sumpah Laknat Saiful B.

STOP PRESS : PADANG IBU 1130 MALAM
By Hishamuddin Rais


Imam Masjid Wilayah, Ramlang Porigi baru sahaja selesai menyampaikan ucapannya.

Ucapan pendek Ramlang Porigi hanya mengambil masa sekitar 7 minit sahaja.

Dia mengaku bahawa dia adalah seorang daripada 9 imam Masjid Wilayah.

Ramlang Porigi menyatakan bahawa dia telah dipaksa untuk hadir ke majlis sumpah laknat tersebut olah ‘pihak atasan’.

Dia juga mengakui bahawa teks untuk sumpah laknat tersebut telah disediakan oleh ‘pihak atasan’ dan dia tidak tahu menahu langsung mengenainya.

Ramlang Porigi juga meminta kepada semua pihak agar berhenti menuduhnya terlibat di dalam perancangan majlis sumpah laknat tersebut.

Ramlang Porigi selepas itu dibawa turun dengan diringi ketat oleh pasukan keselamatan. Pihak media antarabangsa kelihatan cuba untuk mendapat temubual dengannya.

Kg Padang Ibu terus sesak dengan orang ramai dan kereta yang diletakkan di bahu jalan.

Sejarah baru telah terukir untuk kampong ini yang lokasinya memang begitu jauh ke dalam.

Pengakuan Imam Ramlang Porigi

Dipetik dari :
http://www.tranungkite.net/v7/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=28520&postdays=0&postorder=asc&start=105

Alhamdulillah..Pengakuan Imam Ramlang Porigi menggemparkan belasan ribu jemaah yang hadir. Ramlang menjelaskan bahawa dia dipaksa untuk menghadirkan diri ke sana selain menjadi jurunikah pada hari tersebut. Ramlang hanya membetulkan sebutan yang salah disebut oleh saipol. Ramlang memohon maaf pada DSAI dan seluruh Umat Islam dengan kehadirannya dimajlis sumpah itu. Ramlang berkata lagi bahawa sumpah itu hanya akan melaknat diri saipol sahaja. Ramlang juga memberitahu yang dituduh dan yang menuduh perlu ada disana. Ramlang juga tahu DSAI sakit dan lagi pun DSAI dah berumur. Lagi satu, sesiapa nak menggunakan masjid itu untuk melakukan apa saja aktiviti termasuklah akad nikah atau majlis sumpah, ianya perlu mendapatkan kebenaran dari pihak berkuasa. Masjid Wilayah Persekutuan itu adalah seperti Masjid Negeri. Tidak boleh sesuka hati nak guna.

Ikhtibar dari kejadian tadi...Allah mengetahui mana yang benar dan tidak. Allah jualah yang akan menghukum sesiapa yang salah. Kepada Umno yang telah dibutakan dan digelapkan hati mereka, pasti mereka akan menidakan pengakuan Ramlang. Semoga kebenaran memihak kepada pemimpin yang adil. Kami akan sentiasa mendoakan agar Allah SWT memberikan hidayah pada kepada mereka yang DIA kehendaki..

Takbirr!!!!!!!!!!

Ahad, Ogos 24, 2008

Imam saksi sumpah Saiful kempen untuk Anwar

Imam saksi sumpah Saiful kempen untuk Anwar
24-08-2008 09:56:50 PM
Oleh G.MANIMARAN


MOHD. Saiful Bukhari Azlan bersalam dengan Ustaz Ramlang Porigi selepas menyempurnakan upacara bersumpah di Masjid Wilayah Persekutuan pada Jumaat lalu.

(Mutakhir) PERMATANG PAUH: Imam yang menjadi saksi sumpah Mohd Saiful Bukhari Azlan, Ustaz Ramlang Porigi di lihat berkempen bersama-sama calon kerusi Parlimen Permatang Pauh dari Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim di Masjid Perda sebentar tadi.

Ceramah yang diadakan di masjid itu turut dihadiri oleh Anwar.

Mstar Online difahamkan Ramlang berada bersama rombongan PKR sejak jam 4 petang tadi.

Beliau dijadualkan akan mengaku serta membuat pendedahan mengenai upacara sumpah yang disaksikannya di pentas ceramah PKR.

Dalam ceramahnya di masjid Perda sebentar tadi, imam tersebut mengaku prosedur upacara sumpah laknat yang dibuat oleh Saiful adalah salah.

Jelasnya, beliau telah dipaksa untuk menjadi saksi dalam majlis angkat sumpah tersebut.

Turut sama beliau dalam ceramahnya adalah Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat.

Difahamkan beliau dalam perjalanan untuk memberi ceramah di Masjid Timah Kg Belah 2, Seberang Jaya dan diakhiri dengan ceramah di Padang Penanti.

Ini merupakan kali pertama beliau muncul dikhalayak ramai selepas kali terakhir beliau dilihat menjadi saksi sumpah laknat Saiful di Masjid Wilayah Persekutuan pada15 Ogos lalu.

Beliau menjadi kontroversi apabila timbulnya risalah edaran yang mempertikaikannya sebagai ahli Pemuda Umno dengan nombor keahlian 03405843 disebarkan dengan meluas ketika ini.

Risalah itu menyebut beliau merupakan ahli Umno Cawangan Seri Macang dalam Bahagian Bukit Mertajam.

Peti undi Ramlang ialah Penanti dalam bahagian Permatang Pauh.

Kandungan risalah itu menyebut: "Akhirnya tembelang orang yang bernama Ramlang Porigi, yang dikatakan imam yang menjadi saksi sumpah mubahalah Saiful terdedah juga.

"Beliau adalah ahli Pemuda Umno Cawangan Seri Machang dalam Bahagian Bukit Mertajam dengan kod keahlian 03405843.

"Tidak menghairankan kepada semua ini, bagaimana pantas "imam" ini memperakui mubahalah yang dilakukan oleh Saiful, sekalipun mubahalah itu diragui oleh banyak pihak sebagai tidak mengikuti kaedah Islam."

Ketika dihubungi mStar Online tiga hari yang lalu, Ramlang berkata beliau merupakan imam yang sah dan bertauliah.

Beliau tidak menafikan bahawa dirinya merupakan seorang ahli Umno yang berdftar sebagai seorang pegundi di Permatang Pauh.

"Ya, saya ahli Umno dari Dewan Undangan Negeri (DUN) Penanti di bawah Parlimen Permatang Pauh," katanya.


 • Mufti pertahan sumpah Saiful
 • Syed Hamid: Penggunaan nota perubatan Pusrawi subjudis
 • Sumpah: Dua perkara orang Melayu takut buat
 • Biar 'Betul"..... (jangan main2)... nie!!

  Najib Mengamalkan Ajaran Hindu

  Saya membuat Akuan Bersumpah ini kerana terdapat beberapa perkembangan melibatkan Datuk Nalla, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Najib, Datin Seri Rosmah dan Datuk Kenneth Eswaran yang saya kenali semasa saya bekerja sebagai pemandu. Peristiwa yang melibatkan kehilangan Penyiasat Bebas, P. Balasubramaniam merisaukan saya.

  Saya membuat Akuan Bersumpah ini kerana terdapat beberapa perkembangan melibatkan Datuk Nalla, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Najib, Datin Seri Rosmah dan Datuk Kenneth Eswaran yang saya kenali semasa saya bekerja sebagai pemandu. Peristiwa yang melibatkan kehilangan Penyiasat Bebas, P. Balasubramaniam merisaukan saya - Thagarajah a/l Thangavelu

  Najib Mengamalkan Ajaran Hindu

  .

  Timbalan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak telah bersumpah diMasjid Jamek Guar Perahu, didalam Parlimen Permatang Pauh, pada hari Jumaat lepas mengatakan beliau tidak tahu menahu ataupun mempunyai hubungan dengan wanita Mongolia, Altantuya Sharibuu yang dibunuh diPuncak alam, Selangor pada tahun 2006. Najib memberitahu bahawa beliau bersumpah walaupun ianya bukanlah satu sumpah rasmi menggunakan Quran.

  “Wallahi, Wabillahi, Watallahi, saya bersumpah bahawa saya tidak tahu dan tiada hubungan dengan wanita Mongolia. Saya tidak tahu kalau orang lain mahu bersumpah atau tidak tapi saya tahu saya tidak melakukan apa-apa kesalahan. Ini diantara saya dengan Tuhan” kata beliau (Bernama, 23 Ogos 200 8)

  Pada hari yang sama, Thagarajoo a/l Thangavellu juga bersumpah, melalui Akuan Bersumpah, bahawa Najib dan isterinya, walaupun dilahirkan sebagai muslim, mengamalkan ajaran Hindu. Apakah sumpah Najib ini, yang dilakukan secara ‘Islamik’, sah diterima?

  Berikut adalah terjemahan surat Akuan Bersumpah Thagarajah a/l Thangavelu.

  Saya, Thagarajah a/l Thangavelu (K/P: 590821-10-6033), seorang warganegara Malaysia yang dewasa dan menetap di No.20, Jalan BK 4/1F, Bandar Kinrara, 47100 Puchong, Selangor Darul Ehsan dengan ini menyatakan dengan benar perkara-perkara berikut:-

  1. Saya bekerja sebagai pemandu.
  2. Sekitar tahun 1995, saya memulakan kerja dengan Datuk K.S Nallakaruppan (“Datuk Nalla”) sebagai pemandu merangkap pengawal peribadi. Saya bekerja dengan beliau selama 5 tahun. Kemudian saya menyertai Datuk Kenneth Eswaran. Datuk Kenneth Eswaran menetap di Johor dan saya menjadi pemandu untuk ibunya yang tinggal di Petaling Jaya. Kemudian saya bekerja sebagai pemandu untuk Datuk kenneth Eswaran.
  3. Datuk Kenneth Eswaran adalah kawan rapat Datuk Seri Najib bin Tun Razak, Timbalan Perdana Menteri Malaysia pada masa ini.
  4. Datuk Kenneth Eswaran amat rapat dengan seorang bomoh Hindu, yang saya kenali sebagai Mr. Ji. Mr. Ji ialah seorang warganegara India, yang tinggal diKerala, India dan sering datang keMalaysia diatas undangan Datuk Kenneth Eswaran.
  5. Melalui Datuk Kenneth Eswaran, Mr. Ji telah diperkenalkan kepada Datuk Seri Najib dan isterinya, Datin Seri Rosmah Mansor. Saya telah beberapa kali membawa Mr. Ji kerumah Datuk Seri Najib. Datuk Kenneth Eswaran mengiringi Mr. Ji. Mr. Ji selalunya membawa bersama beberapa peralatan sembahyang mengikut ugama Hindu untuk melakukan upacara dirumah Datuk Seri Najib. Upacara ini dilakukan setiap bulan semasa ‘Ammavasi’, yang mana merupakan masa dimana bulan tidak kelihatan. Upacara ini merupakan upacara Hindu dimana melibatkan jampi mentera menggunakan peralatan sembahyang menurut ugama Hindu seperti kunyit, vibuthi, kum kum, limau, kapor barus, susu lembu yang diletakkan diatas daun pisang. Api sembahyang akan dinyalakan didalam rumah dan kedua-dua Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah akan duduk ditengah-tengah dan Mr Ji menjalankan upacara pemujaan. Kedua-dua Datuk Seri Najib dan Datin Seri Rosmah kemudiannya dimandikan dengan susu. Selepas upacara pemujaan, sebahagian daripada bahan-bahan pemujaan dibawa keluar rumah dan ditanam untuk menghindarkan mereka dari kerja-kerja kejahatan.
  6. Seperti yang saya katakan, semua bahan-bahan pemujaan ini dibawa oleh Mr. Ji, dibantu oleh saya kerumah Datuk Seri Najib, baik diJalan Duta atau pun dikediaman rasmi di Putrajaya. Saya juga pernah membawa susu lembu dan bahan-bahan pemujaan lain didalam kawasan kediaman Datuk Seri Najib. Saya hadir disetiap upacara bilamana Mr. Ji melakukan pemujaan. Semua ini berterusan sehinggalah saya berhenti kerja denga Datuk Kenneth Eswaran.
  7. Saya percaya bahawa upacara pemujaan ini masih berterusan.
  8. Semasa pilihanraya kecil Ijok yang lalu, saya membawa Mr. Ji kepekarangan tempat mengundi diIjok dimana Mr. Ji meletakkan bahan-bahan pemujaan ini untuk memastikan kemenangan calon MIC, K. Parthiban.
  9. Saya percaya perbuatan yang sama akan dilakukan untuk meletakkan bahan-bahan pemujaan adat Hindu ini dan tangkal didalam ataupun pekarangan tempat mengundi diPermatang Pauh.
  10. Saya juga mempunyai maklumat bahawa doktor yang menyediakan laporan perubatan untuk Razak Baginda, tertuduh didalam perbicaraan Altantuya, wanita Mongolia, yang sedang berlangsung, adalah palsu kerana Datuk Kenneth Eswaran telah mengarahkan doktor untuk memalsukannya. Arahan tersebut dibuat semasa saya sedang memandu untuk Datuk Kenneth Eswaran.
  11. Dalam beberapa peristiwa, Datin Seri Rosmah Mansor meminta Datuk Kenneth Eswaran, meminta pertolongan Mr. Ji untuk menjauhkan mereka dari perkara-perkara jahat. Didalam satu ketika, Datin Seri Rosmah memanggil Datuk Kenneth Eswaran, menyatakan kebimbangannya kerana Datuk Seri Abdullah Badawi akan mengahwini Datin Seri Jeanne Abdullah. Datuk Kenneth Eswaran berjanji kepada Datin Seri Rosmah bahawa dia akan meminta Mr. Ji untuk melakukan pemujaan untuk menghalang perkahwinan tersebut.
  12. Saya membuat Akuan Bersumpah ini kerana terdapat beberapa perkembangan melibatkan Datuk Nalla, Datuk Seri Anwar Ibrahim, Datuk Seri Najib, Datin Seri Rosmah dan Datuk Kenneth Eswaran yang saya kenali semasa saya bekerja sebagai pemandu. Peristiwa yang melibatkan kehilangan Penyiasat Bebas, P. Balasubramaniam merisaukan saya

  Dan saya membuat pengakuan ini dengan penuh kebenaran seperti yang termaktub didalam peruntukan Akta Akuan Bersumpah, 1960.

  (Terjemahan ini dibuat secara bebas oleh Mat Saman Kati berdasarkan artikel Raja Petra, Najib: Muslim By Birth, Hindu By Practice. Sekiranya terdapat keraguan, sila rujuk kepada artikel asal)

  .


  http://perakexpress.com

  ARKIB BERITA

  JOM MELAWAT NEGARA ARAB

  MESIR-CAIRO EGYPT
  EGYPT - new vision 1
  EGYPT - new vision 2
  Egypt 1 - Cairo
  Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
  Egypt 3 - Nile Cruise
  Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
  Cairo-Egypt- مصر- القاهره
  Beauty of Egypt
  Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
  Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
  Tips for Traveling to Taba, Egypt
  Travel Tips for Cairo
  Cairo 2008
  Alexandria
  Alexandria Streets, Egypt
  SAUDI ARABIA
  WELCOME TO SAUDI ARABIA
  saudi arabia short documentry
  Saudi Culture Janadreia Full
  Beautifull Saudi Arabia
  Saudi Arabia: Building for the future
  The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
  Masjid Nabawi
  Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
  Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
  The History of the Prophet's Mosque (1)
  A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
  History of Madina - part 1/3 (Arabic)
  History of Madina - part 2/3 (Arabic)
  History of Madina - part 3/3 (Arabic)
  YAMAN
  WELCOME TO YEMEN
  Life in Yemen
  Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
  Yemen - Kawkaban and Marib
  QATAR
  WELCOME TO QATAR
  The Pearl Qatar - Riviera Arabia
  Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
  Insider Travel Information on Doha
  U.A.E.
  Welcome to Dubai
  Welcome to Dubai 1
  Welcome to Dubai 2
  Welcome to Dubai 3
  Welcome to Dubai 4
  Burj Dubai Armani
  Dubai Asmaran Bawadi
  Burj Dubai History Rising
  Dubai World Islands
  The best buildings of this world
  Burj Al Arab-World's only 7star hotel
  AMAN JORDAN
  " Welcome to Jordan!"
  Welcome to Jordan - (1)
  Welcome to Jordan
  Killing The Dead Sea - Jordan
  Welcome to Jordan! (3:43)
  WELCOME TO JORDAN
  Ziarah Amman, Jordan
  BAHRAIN
  The Kingdom of Bahrain
  A tour in City Center Mall Bahrain
  Bahrain Tour Slideshow
  KUWAIT
  Kuwait City, مدينة الكويت,
  Kuwait Liberation - English Version
  New Kuwait City
  IRAQ
  The Beautiful iraq
  Beautiful Iraq before the War
  Beautiful Iraq
  OMAN
  Beautiful Oman
  Oman - Muscat
  Muttrah Souq Muscat Oman
  Muscat - Capital of Oman
  Visiting Oman
  LEBANON
  Welcome To Lebanon
  Beirut, Lebanon
  Beautiful Lebanon
  4 days in Lebanon
  Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
  Lebanon, the Pearl of the Middle East
  Lebanon-beautiful country in the world
  SYRIA
  Welcome to SYRIA
  Welcome to Syria
  Syria The Beautiful
  Syria: Tourist Attractions
  Syria: Damascus
  Damascus, Syria
  New Path to Damascus - Syria
  PALESTINE
  Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
  Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
  B. Maqdis Dome Of The Rock 03
  B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
  B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
  Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
  MOROCCO
  Welcome to Morocco Part 1
  Welcome to Morocco Part 2
  Welcome to Morocco Part 3
  Welcome to Morocco
  Welcome to Morocco
  Casablanca Morocco
  King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
  Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

  CARIAN DALAM BLOG INI


  powered by FreeFind

  CARIAN KE WEB LAIN