Sumber ASAL
ku kukus pada hari ni utk minum ptg 8 mei 09
setelah dikukus selama 25 minit begini lah hasilnya
penuhkan adunan ke dalam acuan separas nya
setelah dimasukan susu cair beginilah rupanya, boleh lah di kalakan ikut citarasa
masukan susu cair atau santan pekat pilihlam mana mahumu
tepung gandum yg telah diayak dimasukan dan balikkan berseli dgn susu
telur diputar sehingga gebu macam ni baru masukan tepung
bahan:
4 biji telur diputar sehingga gebu dan masukan
1 sudu teh ovellet putar lagi bersama
1 1/2 cawan gula halus sehingga gebu masukan
2 1/2 cawan tepung yg diayak bersama dgn
1 sudu teh baking powder dikacau rata kemudian masukan
1 1/2 cawan susu cair atau santan pekat kacau sehingga betul sebati
kemudian masukkan ke dlm acuan yg telah disapu minyak dan ditekan kan dasarnya
dgn kelapa parut putih yg telah dicampurkan garam dan sedikit tepung jagung,
kemudian kukus selama 25 minit api yg kuat nahhh nanti tak jadikkk aku tak jamin...
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
SILA BERI KOMEN ANDA DISINI