Resipi: Masakan: Bihun Sup Tulang Disiarkan pada Rabu, 07 Januari 2009 @ 20:44:41 oleh Hanan |
Sup Tulang
Bahan A:
1.5 kg tulang lembu
Bahan B:
10-15 ulas bawang merah, dihiris
7-10 ulas bawang putih, dihiris
1/2 inci halia, dihiris - optional
2 sudu besar rempah kurma, bancuh dengan sedikit air
Bahan C:
1 kiub sup bunjut
2 kiub sup tulang
3 sudu besar sos tiram
1 sudu kecil lada sulah
Cara menyediakannya:
1. Panaskan minyak, tumis B hingga wangi.
2. Kemudian masukkan A dan sedikit air. Rebus hingga dagingnya empuk (tambah air jika perlu).
3. Kemudian masukkan C, sesuaikan rasa.
4. Sedia untuk dihidang bersama bihun.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan
SILA BERI KOMEN ANDA DISINI