PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Isnin, Mac 30, 2009

Tajuk: Baca YASIN dan Solat Hajat-Nak RASUAH Allah SWT!!!

Tajuk: Baca YASIN dan Solat Hajat-Nak RASUAH Allah SWT!!!

Membaca artikel yang bertajuk: Gempar: 20 Minit Nizar imamkan Solat Maghrib dalam program Umno oleh: hermansamsudeen menyebabkan Ana tergelak dan tergolek.

Sesungguhnya DS Mohd Nizar hanya memenuhi undangan dari Tuan Imam Masjid Simpang untuk mengimamkan Solat Maghrib dan memberikan sedikit Tazkirah selepas solat. Tapi alangkah tak disangka sama sekali oleh orang-orang UMNO yang datang untuk Majlis membaca Yasin dan Solat Hajat, bahawa mereka akan menjadi makmum kepada orang yang mereka anggap sebagai musuh (musuh politik).

Situasinya mungkin begini:
Hendak lari dan buat jemaah sendiri sesame orang UMNO mungkin:
1- Tak ada yang berani (tak pandai) nak jadi Imam.
2- Nak buat juga (kira ada yang pandailah katakan) takut ada dua jemaah dalam satu masa di Masjid yang sama.
3- Nak buat yang kedua tu kena tunggu selesai jemaah yang pertama-lambat tu…
4- Nak halang DS Mohd Nizar jadi imam…. Tak boleh pasal imam masjid dah tetapkan kerana dah berjanji.
Mahu tak mahu… ikut sajalah di belakang imam. Bila imam baca panjang sikit, tentu gelisah… apa lagi kalau imam baca ayat atau surah panjang… baca yang paling pendekpun terasa sangat panjangnya. Mesti ada yang kata (dalam hati) “hai cepatlah habis”.. apatah lagi lepas solat DS Mohd Nizar nak bagi ‘Tazkirah’ seperti yang diminta oleh tuan imam masjid… lagi terasa bagai nak gila… tu yang mereka tak mahu dengar tazkirah tu… lagilah terasa panasnya bila terbayang DS Mohd Nizar sentuh politik dalam tazkirahnya…

Tapi (berbaik sangkalah sikit) tak mustahil dalam ramai-ramai makmum yang terdiri dari orang-orang UMNO tu ada yang KAGUM dalam hati mereka akan kebolehan dan kehebatan DSMN dan dalam diam mereka terpesona dan memasang azam dan niat akan “memangkah” DSMN sebagai pengundi senyap dalam PRK P059 Bukit Gantang nanti. Tiada siapa yang tahu melainkan Allah SWT serta individu yang ‘bertuah’ itu sahaja. Sesungguhnya orang itu ‘bertuah’ kerana mendapat hidayah dan dipilih oleh Allah SWT. Tidak kiralah sama ada ia memilih untuk terus senyap dalam insaf dan taubat atau dia menghebahkannya secara terus terang menukar haluan parti lalu memilih ‘Bulan Purnama’ yang orang kata (memangpun) menjanjikan pahala yang boleh membawa ke syurga.

Kita kembali kepada tajuk artikel ini: Baca YASIN dan Solat Hajat-Nak RASUAH Allah SWT!!!
Semua orang tahu buat apa/kenapa (tiba-tiba) baca Yasin dan Solat Hajat. Mestilah ada yang tersirat dihati yang tiada siapa yang tahu melainkan Allah SWT dan orang yang melakukannya. Biasanya mestilah yang bertujuan baik dan untuk kebaikan. Amat dilarang dalam agama kalau kita mambaca Surah Yasin demikian juga Solat Hajat untuk tujuan yang tidak “Syarie” iaitu yang tidak dibenarkan oleh hukum syarak.
Kenapa? Tentu orang bertanya… apakah hanya orang PAS sahaja yang boleh baca Surah Yasin dan Solat Hajat… untuk menang PRK??? Apa orang PAS sahaja yang Islam ker?? Orang UMNO tak boleh???

Orang yang Tanya macam ini…. Tak payahlah kita jawab atau layan. Biarkan sahaja. Diam kita itu adalah jawapan kepada soalan mereka itu… jika mereka mahu berfikir. Kita bukan tak mahu jawab, masalahnya tiada jawapan yang boleh mereka terima melainkan jawapan yang mereka dapat sendiri setelah mereka cuba menggunakan akal kurniaan Allah SWT untuk memikirkannya dengan adil dan saksama. Kalau mereka masih tak mahu menggunakan akal untuk memikirkannya, turun Malaikat dari langit sekalipun untuk menjawab pertanyaan mereka itu, mereka tetap tidak akan mampu menerimanya.

Demikianlah keajiban akal kurniaan Allah SWT itu boleh menjangkau apa yang ada di langit dan apa yang ada di bumi dan boleh menembusi kedua-duanya lalu mengiktiraf adanya syurga dan neraka tempat balasan dosa dan pahala hasil amalan yang kita kerjakan di dunia yang fana ini. Kerana akallah Allah SWT ‘taklifkan’ kewajipan mengabdikan diri kepadaNya dan keranaNya semata-mata. Allah tidak ‘taklifkan’ kepada makhlukNya yang tidak mempunyai akal. Dan dengan akallah manusia itu diiktiraf sebagai ‘sebaik-baik’ kejadian atau makhluk.

Oleh itu Ana dengan seikhlas hati ingin mengajak semua pembaca agar kita sentiasa menghargai akal fikiran yang dikurniakan Allah SWT kepada kita. Orang Islam yang memperjuangkan agama Islam apabila mereka membaca Surah Yasin atau Solat Hajat, tujuan mereka adalah jelas, iaitu untuk MEMARTABATKAN Agama Islam dan bukan setakat nak menang PRK atau PRU, tapi menang dunia dan menang akhirat. Berbanding dengan mereka yang membaca Surah Yasin dan Solat Hajat yang inginkan kemenangan PRK atau PRU atau dunia semata-mata.

Wah…Sdr. Ambuyat sudah menuduh orang UMNO ni perjuangannya tak ISLAMIK! Perjuangan UMNO hanya DUNIAWI!!!

Mungkin kalau kita nak jawab di sini perlu panjang berjela… lagipun seperti yang Ana katakan di atas tadi. Tiada jawapan yang benar kecuali datang dari akal sendiri. Walau macamapun “Surat Dajjal dari KAPAR” (SILA KLIK) ini boleh menjelaskan pendirian UMNO dan BN.

Jadi nak buat apa baca Surah Yasin dan juga Solat Hajat??? Nak adakan majlis tersebut dah guna berapa RM??? Ratus tak mainlah… tukang urusnya dapat berapa, yang datang setiap orang takkan makan free jer…. Hulurlah sikit… paling koman RM50.. tu yang lekeh punya yang nampak hebat sikit takkan terima yang sama mesti lebih sikit………
Apa ni??? Yang jadi tekong baca Surat Yasin …. Mesti lagi banyak.. yang jadi imam Solat Hajat lagilah kena tambah…. Apa ni??? Ni upah ker , saguhati ker, cenderahati ker, ambikhati ker atau RASUAH??? Bagi rasuah pada manusia yang terlibat untuk sama-sama minta kepada Allah SWT supaya perkenankan segala pohon dan pinta???

Ini dah kira cuba nak MERASUAH Allah SWT.???!!! Tak cukup dengan merasuah manusia ….. kini UMNO cuba untuk “Merasuah Allah SWT dengan bacaan Surah Yasin dan Solat Hajat” . Percayalah bahawa orang-orang UMNO/BN hanyalah BERLAKON semata-mata. Dan lakonan mereka hanyalah menipu diri mereka sendiri. (Baca semula “Surat Dajjal dari KAPAR” ni.

Namun begitu Ana tak kata: “Semua orang UMNO/BN memang begitu” KECUALI yang memang begitu. Jadi kepada yang begitu tu Ana cuma nak kata: “Ingatlah Hari Pembalasan” pada hari itu jangan kata: “Ambuyat tak tegurpun kesalahan kami” Jadi Ana harap tiada dakwa-dakwi di akhirat nanti, jadi dengan ini Ana menyeru kepada semua Ahli UMNO hingga ke akar umbi: “Mari semua wahai Ahli UMNO hingga ke akar umbi, sertailah PAS atau PR, tinggalkanlah UMNO/BN demi memartabatkan AGAMA dan menyelamatkan BANGSA dan kesejahteraan NEGARA”

Sekian terima(lah) kasih,

Ambuyat/Azhari(s)

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI

ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN