PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Rabu, Ogos 19, 2009

PR: HATI-HATI STRATEGI BARU UMNO YANG BERKESAN

PR: HATI-HATI STRATEGI BARU UMNO YANG BERKESAN
Posted on Tuesday, August 18 @ 21:12:14 PDT by AbuJihad
Open Artikel Oleh: umnopenipu

"Umno kini sudah mengorak langkah untuk keluar dari kepeningan menghadapi serangan dari bloggers dan pengundi yang menolak mereka dalam Pilihanraya Umum baru-baru ini. Bermula dari kejayaan grand design Najib Tun Razak merampas Perak dari PR, kini najib menyerang Selangor dengan memperalatkan secara optimum SPRM, Polis, Jabatan Pelajaran dan lain-lain agensi kerajaan yang sentiasa sedia diperkudakan oleh UMNO si pengkhianat agama, bangsa dan negara ini. Mereka telah mengatur strategi yang menarik untuk diteliti bagi membalas serangan yang di lancarkan ke atas mereka semasa pilihanraya umum dahulu.

SPRM melalui Pengarah siasatannya mengumumkan kononnya mereka akan berhenti dari melakukan siasatan ke atas ahli politik. Akhbar hari ini (Berita Harian 17hb Ogos) pula melaporkan bahawa SPRM bukan Gestapo.

Jika kita meneliti kenyataan pertama, ia seolah-olah menggambar bahawa SPRM sudah merajuk dalam melaksanakan tugas mereka. Dari satu sudut yang lain, jika kita berfikir secara rasional, ianya adalah melucukan. Kenyataan sebegitu boleh disamakan dengan tamsilan, seekor harimau bertekad tidak akan makan/memburu rusa lagi kerana sudah kerapkali gagal menangkapnya dalam siri perburuannya. Bukankah lucu bunyinya??? Tidakkah menyiasat dan menghapuskan rasuah itu adalah tugas SPRM? Jadi, jika mereka tidak mahu menyiasat ahli politik (baca ahli politik pembangkang), ia bermakna SPRM tidak melaksanakan tugasnya. Bukankah tugas SPRM menyiasat dan menangkap ahli politik pembangkang yang disyaki rasuah.

Kita menyaksikan bagaimana lakonan/sandiwara Mahkamah Tinggi pada Jun 2009 yang lalu yang mengisytiharkan Datu Seri Nizar sebagai MB Perak yang sah dan pada keesokan harinya Mahkamah Rayuan membatalkan keputusan tersebut??? Skrip yang amat ringkas dan mudah difahami tetapi amat berkesan dalam memusingkan pemikiran rakyat supaya membenci pembangkang. Kini adegan yang sama dilakukan oleh SPRM pula. Sudah ramai mereka membabitkan ahli politik PKR dan DAP dalam rasuah sehingga terbunuhnya Teoh Beng Hock. Dan jangan lupa, mereka juga menyiasat ahli politik UMNO (di Terengganu) dalam siri perlaksanaan tugas mereka.

Dari kedua-dua episode di atas, maka media, pemimpin UMNO/BN akan dapat memerangkap pembangkang di bawah Pakatan Rakyat (PR) dan mematahkan hujah PR dalam setiap tindakan mereka. PR tidak boleh lagi mendakwa mahkamah tidak bebas kerana DS Nizar menang dan SPRM tidak boleh dikaakan tidak bebas kerana mereka juga menyiasat 2 orang Wakil Rakyat dari Terengganu. Jadi – mahkamah dan SPRM adalah dua agensi yang tidak memilih bulu. Betulkah realitinya?

Kita menyaksikan sudah berpuluh laporan polis dibuat oleh PR yang membabitkan bukan sahaja bekas wakil rakyat, wakil rakyat, menteri, kroni UMNO malah Perdana Menteri sendiri tetapi – tiada satu pun tindakan atau siasatan yang dilakukan oleh SPRM. Ini adalah mengenai SPRM.

Bagi mahkamah pula, kita menyaksikan bagaimana semua pemimpin UMNO dan kroni-kroni mereka yang didakwa telah didapati tidak bersalah atau tidak didakwa langsung. Razak Baginda, Kasitah Gadam, Eric Chia, Tun Dr Mahathir, kes Lingam, Idris Jusoh dan keruntuhan Stadium Sultan Mizan di Terengganu, Dr Khir Toyo dan Balkis serta rumah agamnya, projek PPRT dan Annuar Musa di Kelantan dan yang terakhir ialah dakwaan dari Ketua Backbencher BN ke atas Presiden MCA yang menerima RM10 juta sebagai derma (kononnya) dan Ketua Wanita MCA pula tidak dinyatakan jumlahnya. Kita yakin Datuk Seri Tiong King Sing tidak berani untuk memecah lubang jumlah derma (istilah baik untuk kerja yang hina) yang diberi dan berapa ramai pemimpin UMNO atau kroni mereka yang menerimanya.

Polis pula amat aktif, tangkas dan cekap apabila ada laporan dibuat melibatkan pemimpin PR. Penggunaan ISA ke atas orang PAS majoritinya atas alasan-alasan yang direka oleh UMNO/polis adalah perkara biasa. Dalam penjara, polis membelasah tahanan, menganiayai, menghina dan menyiksa mental mereka sebagai yang dibuat oleh Gestapo, CIA, Savak, dan Mossad – tiada bezanya. Bila ada pihak yang membangkitkan isu tahanan mati dalam lokap, maka UMNO pun membela polis dengan alas an dan hujah-hujah karut mereka. Kita tidak perlu ada pita rahsia untuk merekodkan video kekejaman polis UMNO ini. Lihat saja bagaimana mereka memperlakukan kepada para demonstran pada setiap kali diadakan perhimpunan aman di Kuala Lumpur.

Dua tahun lalu UMNO/BN pening kepala memikirkan bagaimana mahu menyekat maklumat yang disebarkan melalui internet oleh masyarakat yang prihatin dari sampai ke seluruh lapisan masyarakat. Kini mereka sudah dapat penyelesaiannya iaitu dengan mengupah blogger untuk berhadapan dengan blog-blog yang tidak pro kepada UMNO/BN. Tidak dapat dinafikan memang terdapat ramai manusia yang sanggup diperalatkan dan diperhambakan dengan ganjaran yang sedikit walaupun agama, bangsa dan negara mereka tergadai. Blog-blog ini menulis dan memfitnah para wakil rakyat khususnya dari DAP dan PKR. Apabila penafian dibuat maka UMNO pun dalam masa yang sama membuat penafian ke atas dakwaan-dakwaan yang ditulis oleh blogger yang kontra mereka. Lalu UMNO pun berhujah bahawa sebagaimana wakil rakyat PR menafikan fitnah dari blog-blog, maka samalah keadaannya dengan apa yang mereka lakukan.

Strategi UMNO yang mahu mengelirukan fikiran rakyat masih diteruskan kerana ia terbukti berjaya dan berkesan sejak dahulu. Apa yang sudah termaktub dalamAl Quran tetapi bertentangan dengan polisi dan tindakan mereka (UMNO) mereka mengupah para ulamak untuk menjustifikasikannya dengan hujah-hujah yang mengelirukan masyarkat yang sudah sedia jahil. Contohnya dalam bab jihad, UMNO mengelirukan konsep jihad yang utama iaitu jihadul qital kepada jihad-jihad yang kecil yang tidak diberi penekanan oleh Nabi s.a.w.

Kini PR perlu berhati-hati dengan strategi halus dan terkini UMNO/BN. Mereka akan arah mahkamah, polis ,SPRM dan agensi-agensi kerajaan yang lain agar berbuat sesuatu (‘by hook or by crook’) untuk membabitkan pemimpin PR dan apa jua kes dan dalam masa yang sama bersandiwara. dengan menangkap beberapa pemimpin UMNO kemudian menutup failnya secara senyap-senyap. Mereka kini sudah matang untuk menangkis strategi politik pembangkang dengan mengikut rentak politik PR. Desakan supaya ditubuhkan Suruhanjaya Siasatan DiRaja kes Beng Hock dipatuhi tetapi sebagaimana yang kita jangka, suruhanjaya itu hanya menjadi budak suruhan UMNO sahaja. Kegagalan PR untuk mengatasi perancangan strategic UMNO yang terkini ini akan mengakibatkan rakyat berjaya dikelabui dan di tipu sekali lagi oleh UMNO. Kesan jangkamasa pendeknya ialah PR bakal menyaksikan merudumnya sokongan masyarakat kepada mereka jika langkah strategik seterusnya tidak diambil segera. "

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI

ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN