PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Selasa, Mac 24, 2009

Si Zalim Yang Dilaknat


Si Zalim Yang Dilaknat
Dilulus terbit pada Saturday, March 14 @ 03:25:12 MYT oleh AbuJihad

Allah SWT berfirman

Dan siapakah yang lebih zaim daripada orang yang mengada-ngadakan suatu pembohongan terhadap Allah? Mereka ini akan dihadapkan kepada Tuhan mereka (yang mereka bohongi), dan para saksi akan berkata, “orang-orang inilah yang telah berbohong terhadap Tuhan mereka”. Ingatlah, laknat Allah terhadap orang yang zalim. (iaitu) mereka yang menghalang dari jalan Allah, dan mengingini agar jalan tersebut bengkok, dan mereka itulah orang yang tidak percaya kewujudan Hari Akhirat (Surah Hud : 18-19)


Di dalam dua ayat al Quran ini, mengandungi banyak perkara yang perlu diperhatikan, dan ia jelas menunjukkan bahawa segala situasi tersebut berada di hadapan mata kita. Namun, masih ramai yang tidak menyedari, bahkan menuduh al Quran sebagai sesuatu yang kolot.

Pertama

Mahkamah Allah SWT yang diadili dengan penuh keadilan dan Allah tidak menzalimi sesiapapun, melainkan mereka yang menzalimi diri mereka sendiri. Orang yang ketika di dunia melakukan pembohongan terhadap Allah SWT, samada dengan menafikan kewujudan Allah SWT, menolak syariat Allah dan sebagainya. Mereka yang menafikan kewujudan Allah SWT seperti mereka yang langsung tidak mempercayai bahawa Allah SWT mampu untuk membalas segala kejahatan yang dilakukan. Mereka menyangka penghinaan mereka terhadap al Quran adalah satu perkara biasa, dan tidak mengganggu gugat kedudukan mereka.

Ketika golongan ini diadili di mahkamah Allah SWT, jutaan saksi yang didatangkan, tiada seorang pun yang dirasuah, dipolitikkan dan sebagainya sepertimana yang mereka mampu lakukan di dunia ini. Mereka dihadapkan terus di hadapan Tuhan yang ketika di dunia dahulu menjadi bahan ejekan dan penghinaan mereka.

Sekiranya di dunia, manusia yang menderhakai raja atau sultan sudah dianggap satu perbuatan yang terkutuk, tetapi, mereka dengan mudah menderhakai Allah setiap saat dan ketika. Mereka tidak merasakan bahawa kezaliman yang mereka lakukan itu, akan dibalas dengan balasan yang setimpal dengan apa yang mereka lakukan. Di mahkamah inilah mereka diadili dengan kesalahan mereka disaksikan oleh semua makhluk Allah, termasuk mulut mereka yang memberi arahan, tangan mereka yang mengatur rancangan jahat dan sebagainya.

Di dunia juga, sesiapa sahaja boleh mempolitikkan kes, dengan mengada-ngadakan sebuah kes untuk menzalimi seseorang. Bahkan saksi-saksi palsu yang didatangkan oleh orang yang zalim ini dirasuah, semata-mata untuk menjatuhkan seseorang. Tetapi di mahkamah Allah nanti, semua rakyat akan menjadi saksi terhadap semua kezaliman dan penganiyaan tersebut. Bahkan tiada seorang pun yang dirasuah, atau dipaksa untuk mengeluarkan kenyataan.

Kedua


Perkara kedua yang disebut oleh Allah SWT, adalah susulan dari perkara sebelumnya. Allah SWT menerangkan pula ciri-ciri orang yang zalim yang dimaksudkan. Di dalam ayat ini, digariskan sebanyak tiga ciri-ciri orang zalim yang mendapat laknat Allah SWT.

Pertama : Menghalang Jalan Allah

Jalan Allah SWT ialah jalan lurus yang menuju kebenaran. Kebenaran yang hakiki ialah pelaksanaan al Quran dan as Sunnah, menegakkan keadilan di muka bumi berlandaskan kedua-duanya dan sebagainya. Namun hari ini, terdapat golongan yang berusaha untuk menghalang daripada terlaksananya hukum Allah SWT. Mereka menghantar tentera mereka untuk menyekat daripada keadilan Allah SWT terlaksana.

Kedua : Berusaha Untuk Membengkokkan Jalan Tersebut

Selain dari itu, mereka juga berusaha untuk menjadikan Jalan Allah SWT tersebut bengkok, dengan berusaha agar orang lain mengingkari agama yang sebenar. Bermacam-macam usaha yang dilakukan agar orang lain menyangka Islam itu hanya pada nama, Islam itu kolot dan ketinggalan, Islam itu menyekat dan mengongkong, dan sebagainya. Inilah hasil usaha mereka untuk membengkokkan jalan Allah SWT.

Ketiga : Tidak Beriman Dengan Akhirat

Tidak beriman dengan akhirat boleh dilihat pada ciri-ciri mereka yang langsung tidak merasai bahawa kezaliman yang mereka lakukan di dunia ini dibalas di akhirat kelak. Mereka mengatakan “kenapa perlu takut untuk menolak hukum Allah? Kita ada polis!”. Mereka juga gila mengumpulkan harta berbukit-bukit tidak kira halal atau haram, seolah-olah mereka tidak sedar segala duit haram itu akan membakar mereka di akhirat. Mereka tidak percaya semua ini, dengan mengatakan “karut”.

Kesimpulan

Ketiga-tiga sifat inilah yang menunjukkan bahawa seseorang itu bergelar SI ZALIM YANG MENDAPAT LAKNAT ALLAH. Mereka dihakimi di mahkamah Allah SWT kerana kezaliman yang mereka lakukan. Bahkan mereka memiliki 3 sifat ini, dan mereka diazab oleh Allah SWT kerana mereka sendiri yang melakukannya. Mereka sendiri yang menghalang daripada terlaksananya hukum Allah, dan berusaha menyeleweng undang-undangNya. Mereka sendiri jugalah yang tidak memikirkan bahawa mereka akan dibalas di akhirat kelak.

Sedarlah wahai orang zalim yang mendapat laknat Allah. Bukan sahaja bergelar penderhaka Allah SWT, bahkan mendapat laknatNya pula. Selama hidup di dunia ini, mereka boleh melakukan apa sahaja kekejaman, ini kerana mereka sendiri yang membenci Agama Islam. Sekiranya orang-orang barat menghina Nabi Muhammad SAW dengan lukisan, tetapi di Malaysia orang-orang ini menghina undang-undang Allah SWT dengan mulut mereka! Bukankah orang-orang ini lebih jahat daripada orang-orang barat?

Salam Perjuangan,

Dr Fikrah

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI

ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN