PENGUMUMAN

Tuan empunya blog ini Ust. Abidin Bin Umar telah kembali ke rahmatuLlah pada 2 Januari 2010 pada pukul 6.05 pagi. Sedekahkan Al-Fatihah buat beliau.. Al-Fatihah..

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI

Bookmarks @ Beritahulah Kawan Tentang BLOG INI
Right Click-Open Link in New Tab/Window

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU

BEBERAPA HADITH NABI S.A.W  MENGENAI KELEBIHAN MEMBACA AL-QURAN ATAU SURAH-SURAH TERTENTU
1- Diriwayatkan daipada Abu Umamah ra, katanya: Aku medengar Rasulullah S.A.W. bersabda: (Terjemahan): “Bacalah Al-Qur’an kerana dia akan datang pada hari Kiamat sebagai juru syafaat bagi pembacanya.” (Riwayat Muslim) 2- Barangsiapa membaca ayat Al-Kursi di akhir tiap sembahyang, tidak menegah akan dia daripada masuk syurga kecuali maut. 3- SURAH AL-DUKHAN Sabda Rasulullah S.A.W. "Barangsiapa membaca surah Ad-Dukhan di waktu malam maka meminta ampun baginya 70,000 Malaikat di waktu pagi."(H.R. al-Tirmidzi) 4- SURAH AL-MULK Sabda Rasulullah S.A.W. Barangsiapa membaca Surah Al-Mulk sebelum tidur nescaya Allah SWT akan membebaskannya dari azab kubur. 5- Barangsiapa membaca Surah Al-Ikhlas sebanyak 10 kali Allah SWT akan membangunkan untuknya sebuah istana di syurga.

MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!- MESTI BACA !!!

H1N1 - Malaysia ditangga teratas?
BARU....GEMPAR....HANGAT!!! BACA-TONTON-SIBAR!!!
Teoh mati dibunuh UMNO! Terkini Meletop!!!
Tsu Koon tempelak KP SPRM isu kematian Teoh Beng H...Paling baru!!!
Pegawai SPRM sarankan Teoh rasuah dan dibunuh rakan.. Baru!!!
"Surat Misteri" - Pendedahan Baru Inkues Teoh Beng Hock-Video!!!
"SURAT MISTERI" berkaitan konspirasi SPRM dan Khir Toyo..
PANAS-Video Teoh Beng Hock tortured before death Saksikan!!!
LIVE : Inkues kematian Teoh Beng Hock 17/09/09
GAMBAR : Beza mayat Jatuh Bangunan Tingkat 16 & 14.

KHAS SEMPENA HIMPUNAN MANSUH ISA
TENGOK KOLEKSI GAMBAR - HIMPUNAN MANSUH ISA Jom!!!
KOLEKSI GAMBAR GMI-Malaysiakini!!!

!!!GEMPAR-GEMPAR-GEMPAR!!!
Tayangan Video TERKINI dan Hangat...!!!
Yusri buat penjelasan atas pentas PAS-Video..Panas!!!
Benarkah Pemimpin UMNO Kafir Walau Bersolat ???
Mufti HARAM Berpolitik-Demi Umno@BN WAJIB..???

TOPIK HANGAT SAHAJA!!!

LUAR NEGARA:


POLITIK MALAYSIA:

Siapa kata KELANTAN MUNDUR??? tak ada baca ka...??
Kod BABI-Dalam Makanan... Baca Cetak Edar!!!

Khamis, Mac 26, 2009

Filem "Kun Fayakun" sebuah lagi filem Islamik terbitan indon

Filem "Kun Fayakun" sebuah lagi filem Islamik terbitan indon
Dilulus terbit pada Wednesday, March 25 @ 18:49:59 MYT oleh TokPenghulu

Komentar Oleh CintaAllahNo1

"

"Sedikit berkenaan filem ini, ia menceritakan kisah hidup sebuah keluarga muslim yang cukup sederhana, tetapi di setahun akhir ini, perniagaan sebagai tukang cermin si bapak kurang memberansangkan. Makan dan minum mereka kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Aduh, sungguh sebak pabila ditonton, hingga bias menitis air mata begitu deras. Allah-sahajalah yang tahu kesusahan mereka sehari-hari."


Bismillahirrohmaanirroheem

Assalaamu’alaikum wrm wbt

Segala puji-pujian bagi Allah tuhan sekalian ‘Alam, selawat dan salam keatas Rasulullah Sollollohu’alaihiwasallam, keluarga, para sahabat dan sesiapa sahaja yang mengikut jalannya hingga hari akhir. Ampuni dosa ku ya Allah. Ampuni dosa ku ya Allah. Ampuni dosa ku ya Allah.

Salam ukhuwah fillah buat pejuang2 Allah, dan salam penuh sejahtera kepada pembaca sekalian, moga kita sama-sama dirahmati Allah yang maha pengasih maha penyayang.

Semoga penulisan ini diredhoi Allah yang berkuasa keatas segala sesuatu.

Pada kali ini suka sekali saya menulikuilkan berkenaan filem religus baru daripada Indonesia yang Alhamdulillah diberi tajuk “Kun faya kun” yang bermaksud “jadilah, maka jadilah”.

Mengapa saya begitu tertarik sekali untuk menulis bekenaannya, nah, ia adalah kerana ia adalah antara beberapa sebahagian kecil filem-filem religus yang membangun jiwa buat ummat ini. Ia amat sukar didapati. Filem ini mula dikeluarkan pada bulan April tahun 2008. Saya Cuma mendpat tahu berkenaan adanya filem ini pada bulan Januari tahun 2009

Ustaz Yusuf Mansyur da’ie (penda’wah) muda, pengasas filem ini, beliau menjadi tunggak kepada terlaksananya filem ini, mengatakan, dia telah mendapatkan padangan dari para pak kiai dan para ustazdh bekenaan masuk ke bidang pembikinan filem untuk memberi sinar baru kepada ummat buat manfaat iman ummat Islam, ia dikatakan suatu kancah yang syubhat, namun akan tetapi telah disokong dn direstui oleh sekalian pak kiai dan para ustazdh, dan ustaz itu yakin inilah akan menjadi sinar baru buat ummat islam kini.

Dengan izin Allah, masya-Allah, filem ini hanya dishoot selama dua minggu sahaja. Namun hasilnya Allahu-Akbar, sunnguh menyentuh hati. Ini menunjukkan besar kemungkinan filem ini disertai doa dan usaha yang tidakputus2 dan hasilnya ia mendapat keberkatan dan redho Allah pemilik sekalian hati manusia, Allahu-robbi!

Sedikit berkenaan filem ini, ia menceritakan kisah hidup sebuah keluarga muslim yang cukup sederhana, tetapi di setahun akhir ini, perniagaan sebagai tukang cermin si bapak kurang memberansangkan. Makan dan minum mereka kais pagi makan pagi, kais petang makan petang. Aduh, sungguh sebak pabila ditonton, hingga bias menitis air mata begitu deras. Allah-sahajalah yang tahu kesusahan mereka sehari-hari.

Walau susah begitu si bapak terus –menerus berusaha dan kuat doanya kepada Allah, termasuk isterinya, dan dua orang anak lelakinya. Mereka sekeluarga meningkatkan ikhtiar dan kebergantungan kepad Allah, mereka sekeluarga banyak sekali ‘ibadat bagun malamnya, dari adik kecil hingga si isteri. Mereka menangis penuh harap kepada Allah Maha member rezeki yang turun ke langit pada satu per tiga malam untuk mengkabulkan doa hamba-hambanya yang meminta kepadanya.. Allah memang maha pemurah dan maha pengasih penyayang..

Seterusnya, pelbagai peristiwa yang begitu menyentuh hati sampai bias buat kita menitis air mata.. Allah…

Saya tidak pasti dimana filem ini boleh didapati di Malaysia ini. Akan tetapi saya menjumpai filem ini pada suatu hari dalam bulan Januari 2009, saya menziarah rumah senior saya lalu penglihatan saya terlihat bekas cakera padat filem ini..lalu aku terus berasa ter’uja kerana sekali lagi aku di pertemukan Allah dengan filem pembangun jiwa yang amat2 aku butuhkanm kerana aku seorang yang visual, maka aku sangat suka menonton filem, akan tetapi filem2 hari ini banyaknya tidak sesuai bahkan mungkin haram untuk ditonton oleh seorang muslim, lalu aku terpaksa mengekang diri daripada menonton sekalian filem, tetapi apabila datangnya filem2 pembangun jiwa seperti yang pertama aku ketemuin ‘Ayat-ayat Cinta’, kedua ‘Sang Murobbi’, dan yang ketiga adalah filem ini..tidak lupa juga kepada filem ‘Kiamat Sudah Dekat’ terima kasih kepada Allah, kerana telah menggerakkan hamba2 pilihannya untuk menerbitkan filem nan indah dan penuh berma’at buat membangun iman sekalian ummat.

Akhir kalam semoga Allah meredhoi pembikin2 filem religus pembangun jiwa seperti ini. Semoga filem-filem seperti ni yang ditonton oleh sekalian ummat Islam dan semoga ummat meninggalkan menonton filem-filem lain yang tidak mengikut nas-nas Al-Quran dan As-Sunnah.

Juag saya mohon doa pembaca yang dirahmati Allah sekalian dan yang saya kasihi kerana Allah, untuk mendoakan agar saya suatu hari nanti bisa menerbitkan filem2 religus pembangun jiwa seperti ini dan seperti beberapa filem –filem riligus pembagun jiwa dan iman yang saya telah sebut sebelum ini, buat ummat di Malaysia bumi ku berpijak.

Jazakumullahu-khoiron-jaza’. Syukran jazilan katheero.

Segala yang baik dating daripada Allah, yang buruk dating dari saya, hakikatnya kedua-dua dating daripada dating daripada Allah ‘Azza-wajalla.

Walhamdulillaahi-robbil-‘aalameen.

Semoga ku ikhlash,

Hamba Allah.

http://matlamat-akhirat.blogspot.com/

Hari Isnin, 25 Rabi’ul Awwal 1430 Hijriah (23 Mac 2009 Masihi),

Rawang, Selangor.

--Lampiran Link Web Page yang berbicara tentang filem “Kun Fayakun”:

1- http://www.presidensby.info/index.php/fokus/2008/04/21/2972.html

2- http://mbhgaleri.blogspot.com/2008/09/kun-faya-kun-tidakkah-industri-filem.html

3- http://smsplus.blogspot.com/2008/04/setelah-aac-kini-kun-fayakun.html

4- http://www.kapanlagi.com/h/0000182578.html

5- http://www.antara.co.id/arc/2008/4/10/pemutaran-film-kun-fayakun-di-batam-tertunda/

6- http://id.wikipedia.org/wiki/Kun_FayakunTonton Filem ini:

Assalaamu’alaikum wrm wbt. Setelah pembaca sekalian tahu tentang filem ini mungkin para pembaca Malaysia berhajat untuk menonton filem ini. Saya tidak tahu dimana boleh didapatkan CD/DVD original filem ini. Saya boleh copykan kedalam CD/DVD dan poskan ke alamat kalian, dengan sedikit bayaran, kos pos, kos CD/DVD, royalty hak orang2 yang terlibat menjayakan filem ini. Satu ringgit akan saya asingkan untuk royalty hak mereka yang terlibat dgn filem ini, akan saya sedekahkan kejalan Allah, atau jika saya dapat hubungi syarikat filem ini atau mereka menghubungi saya, akan saya serahkan kepada mereka wang tersebut. Untuk urusan pembelian boleh hubungi saya di 019-5153494(saya) atau ke email saya ahmadkhabir@gmail.com. Semoga usaha-usaha filem seperti ini terus membanyak. Wassalaam.

Tiada ulasan:

Catat Komen

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI

ARKIB BERITA

JOM MELAWAT NEGARA ARAB

MESIR-CAIRO EGYPT
EGYPT - new vision 1
EGYPT - new vision 2
Egypt 1 - Cairo
Egypt 2 - Alexandria & Siwa Oasis
Egypt 3 - Nile Cruise
Egypt 4 - Aswan & Abu Simbel
Cairo-Egypt- مصر- القاهره
Beauty of Egypt
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 1
Street Food-Cairo-21 July 8-Part 2
Tips for Traveling to Taba, Egypt
Travel Tips for Cairo
Cairo 2008
Alexandria
Alexandria Streets, Egypt
SAUDI ARABIA
WELCOME TO SAUDI ARABIA
saudi arabia short documentry
Saudi Culture Janadreia Full
Beautifull Saudi Arabia
Saudi Arabia: Building for the future
The Kaabah in Mecca, Saudi Arabia
Masjid Nabawi
Inside Masjid an Nabi - History Part 1of 2
Inside Masjid an Nabi - History Part 2of 2
The History of the Prophet's Mosque (1)
A History of the Prophet's Mosque 2 of 2
History of Madina - part 1/3 (Arabic)
History of Madina - part 2/3 (Arabic)
History of Madina - part 3/3 (Arabic)
YAMAN
WELCOME TO YEMEN
Life in Yemen
Sanaa City, Capital of Yemen صنعاء اليمن
Yemen - Kawkaban and Marib
QATAR
WELCOME TO QATAR
The Pearl Qatar - Riviera Arabia
Qatar Tourism "Heart of the Gulf"
Insider Travel Information on Doha
U.A.E.
Welcome to Dubai
Welcome to Dubai 1
Welcome to Dubai 2
Welcome to Dubai 3
Welcome to Dubai 4
Burj Dubai Armani
Dubai Asmaran Bawadi
Burj Dubai History Rising
Dubai World Islands
The best buildings of this world
Burj Al Arab-World's only 7star hotel
AMAN JORDAN
" Welcome to Jordan!"
Welcome to Jordan - (1)
Welcome to Jordan
Killing The Dead Sea - Jordan
Welcome to Jordan! (3:43)
WELCOME TO JORDAN
Ziarah Amman, Jordan
BAHRAIN
The Kingdom of Bahrain
A tour in City Center Mall Bahrain
Bahrain Tour Slideshow
KUWAIT
Kuwait City, مدينة الكويت,
Kuwait Liberation - English Version
New Kuwait City
IRAQ
The Beautiful iraq
Beautiful Iraq before the War
Beautiful Iraq
OMAN
Beautiful Oman
Oman - Muscat
Muttrah Souq Muscat Oman
Muscat - Capital of Oman
Visiting Oman
LEBANON
Welcome To Lebanon
Beirut, Lebanon
Beautiful Lebanon
4 days in Lebanon
Beirut- Lebanon- لبنان - بيروت
Lebanon, the Pearl of the Middle East
Lebanon-beautiful country in the world
SYRIA
Welcome to SYRIA
Welcome to Syria
Syria The Beautiful
Syria: Tourist Attractions
Syria: Damascus
Damascus, Syria
New Path to Damascus - Syria
PALESTINE
Baitulmaqdis Masjidil Aqsa 01
Baitulmaqdis Masjid Aqsa Zikir & Selawat 02
B. Maqdis Dome Of The Rock 03
B. Maqdis Maqam N. Daud & N. Musa 04
B. Maqdis Laut Mati & Maqam N. Shueb 5
Baitulmaqdis Ashabul Kahfi 06
MOROCCO
Welcome to Morocco Part 1
Welcome to Morocco Part 2
Welcome to Morocco Part 3
Welcome to Morocco
Welcome to Morocco
Casablanca Morocco
King Hasan Mosque - Casablanca (Morocco)
Inside the King Hassan II Masjid-Casablanca

CARIAN DALAM BLOG INI


powered by FreeFind

CARIAN KE WEB LAIN