Sabtu, April 25, 2009

Resipi: Masakan: Bihun Sup Tulang

Resipi: Masakan: Bihun Sup Tulang
Disiarkan pada Rabu, 07 Januari 2009 @ 20:44:41 oleh Hanan
Resipi

Sup Tulang



Bahan A:

1.5 kg tulang lembu



Bahan B:

10-15 ulas bawang merah, dihiris

7-10 ulas bawang putih, dihiris

1/2 inci halia, dihiris - optional

2 sudu besar rempah kurma, bancuh dengan sedikit air



Bahan C:

1 kiub sup bunjut

2 kiub sup tulang

3 sudu besar sos tiram

1 sudu kecil lada sulah



Cara menyediakannya:

1. Panaskan minyak, tumis B hingga wangi.

2. Kemudian masukkan A dan sedikit air. Rebus hingga dagingnya empuk (tambah air jika perlu).

3. Kemudian masukkan C, sesuaikan rasa.

4. Sedia untuk dihidang bersama bihun.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

SILA BERI KOMEN ANDA DISINI